Kerámia hámozó T 148 DOM K
Fogyasztói ár: 1,250 Ft
Egy jó minőségű kerámia hámozó kincset ér sütés főzés közben a konyhában. <Kerámia hámozó T 148 DOM K> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A kerámia zöldség és gyümölcshámozó anyag összetétele kerámia és szilikon. Billenő fejes kerámia vágópenge a kés, és szilikon hatású markolat. Gyakorlatias, könnyű és modern formatervezett konyhai kiegészítő. A kerámiakések nagyon kemény kerámiából, általában cirkónium-oxidból (ZrO2) készülnek. Gyártásuk során cirkónium port tömörítenek igen nagy, mintegy 300 tonnás nyomás alatt, így kapnak penge alakú lapokat. Ezek a lapok rendkívül ridegek és törékenyek, eltörhetnek akár egy gyenge ütéstől, ezért speciális kötőanyagokat alkalmaznak, hogy megtartsák formájukat a kiégetésig. Mint minden kerámiát, ezt is úgy teszik tömörré és erőssé, hogy kemencében, szilárd halmazállapotban szinterelik körülbelül 1400 °C-kon, 5–12 órán át. Az eredmény egy nagyon kemény és életlen penge, ami még fenést igényel, hogy a kívánt vágó éllel rendelkezzen. A pengék élezése gyémántpor bevonatú fenő koronggal történik.
Méretek: - hosszúság: - 14 cm (markolat vége, és vágópenge rögzítő oszlop vége közötti távolság)
- szélesség: - 5 cm (vágópenge rögzítő oszlopok közötti távolság)
- munka felület hosszúsága: - 4 cm (kerámia vágópenge)
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhahús (vagy esetleg sertéslapocka)
- 1 kg krumpli
- 4 db közepes hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1-2 sárgarépa
- gulyáskrém
- kevés Erős Pista
- só
- pirospaprika
- őrölt kömény
- zsír vagy olaj
- végül pedig csipetke a levesbe
Elkészítése:
A hagymát összevágjuk, nem kell nagyon apróra, úgyis elfő, és zsíron vagy olajon megfonnyasztjuk, üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a felvágott paradicsomot és paprikát, és egy kicsit együtt is hagyjuk őket rotyogni. Ezután pirospaprikát szórunk rá, kb. 2 evőkanállal, de inkább érzés szerint. Ezután mehet rá rögtön a kockára vágott hús, mert ha a pirospaprika túl sokáig pirul, akkor keserű lesz. Ha rajta van a hús, felengedjük vízzel, hogy ellepje, és beledobjuk a csíkokra vágott sárgarépát. Ízesítjük, sóval, majd ha egy kicsit már rotyogott így együtt, akkor gulyáskrémet adunk hozzá. Ha a hús már félkész, hozzáadjuk a krumplit is, és felöntjük bő vízzel, hogy leveses legyen, úgyis sok víz elfő. Ezután szintén ízesítjük sóval, gulyáskrémmel és egy kis őrölt köménnyel és kb. fél teáskanál Erős Pistával. Ha minden igaz, akkor be fog sűrűsödni, és egy igen ízes gulyáslevest kapunk. Kb. 1 perccel azelőtt, mielőtt levennénk a tűzről, bele lehet dobni a csipetkét, elég neki ennyi idő, mert nem jó, ha túlfő. Bátran lehet használni a fűszereket, igen finom, ízes, sűrű gulyáslevest kapunk.
Reszelt sárgarépa-főzelék
Hozzávalók:
- 800 g sárgarépa
- 40 g vaj
- 2 evőkanál húsleves esszencia
- 1 pohár tejföl
- 1 tojássárgája
- 40 g l liszt
- 1/2 csomó petrezselyemzöld
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát durvára lereszeljük. Lábasban felolvasztjuk a vajat, és beletesszük a sárgarépát. Hozzáadjuk a húsleves esszenciát, és körülbelül 2-3 dl vizet, lefedjük, és puhára pároljuk.
Amikor a sárgarépa megpuhult, hozzáöntjük a tojássárgájával dúsított, liszttel elkevert tejfölt. Jól elkeverjük, és még egy rövid ideig a tűzhelyen tartjuk, arra vigyázva, hogy ne forrjon fel.
Közvetlenül tálalás előtt meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: