Tökgyalu fogóval 46-14
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 5,450 Ft
Tökgyalu fakerettel és fogóval vásárlás és a legjobb választás. Anyag összetétel: - a munkafelület fa, a vágó szerkezete acél penge. A tökfélék forgácsolására egyaránt alkalmas és célszerű eszköz.
Méretek: - hosszúság fogóval: - 46 cm; - fogó nélkül: - 35 cm
- szélesség teljes: - 14 cm; - munkafelület: - 9,5 cm
- magasság belső: - 1 cm; - külső: - 2 cm
- tömeg: - 0,0,485 kg
Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 2 kg főzőtök
- 1 fej hagyma
- 1 csokor kapor
- só (ízlés szerint)
- 2 evőkanál tejföl
- ecet (ízlés szerint)
- 4 evőkanál olaj (olíva az igazi)
- 1 teáskanálnyi piros paprika (édes)
- 2 - 3 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tököt megmossuk, megpucoljuk. Négyfelé vágjuk, kanállal a magját kikaparjuk és egy nagy tálba lereszeljük.
A hagymát megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk és a forró olajban üvegesre pirítjuk, egy kevés ideig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a piros paprikát vigyázva, hogy ne égjen meg. Miután szép piros szint váltott hozzáadjuk a lereszelt tököt az apróra vágott kaprot és felöntjük vízzel. Körülbelül 15 percig főzzük, közben kavargatjuk, és végül hozzáadjuk a sót. A tejfölből és a lisztből egy kevés tej hozzáadásával habarást készítünk és belekeverjük a főzelékbe. Gyakori kevergetés mellett még körülbelül 5 - 10 percig főzzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: