G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Hullámos krumplitörő 967794-AMB

Hullámos krumplitörő 967794-AMB
Gyártó: AMBITION
Származási ország: Lengyelország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,850 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Hullámos krumplitörő 967794-AMB Hullámos krumplitörő 967794-AMB Hullámos krumplitörő 967794-AMB
A hullámos krumplitörő 967794-AMB egy fémből készült szerkezet melynek segítségével könnyen és gyorsan pépesíthetjük a főtt krumplit. A burgonyatörő, más néven krumplitörő bármely puhára főtt zöldség és gyümölcs pépesítésére is alkalmas. Az anyaga krómacél.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható, de nem ajánlott.
 
Részletes méretleírás:
- hosszúság markolattal: 26 cm
- markolat átmérő: 1,85 cm
- munkafelület: 9×7 cm
- tömeg: 0,110 kg
 
Szilvás gombóc
 
Hozzávalók:
 10 dkg prézli (zsemlemorzsa)
 20 szem besztercei szilva (Perpence)
   6 db. nagyobb pityóka (krumpli)
   6-7 nagykanál disznózsír (sertés)
   6 nagykanál gríz
   2 -3 evőkanál cukor
   1 dl evőolaj
 - három db. tojás
 - só, ízlés szerint
 - fahéj, ízlés szerint
 
Elkészítése:
A pityókát (krumplit) megfőzzük sós vízben. Még melegen meghámozzuk és átnyomjuk a pityókanyomón, hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a 3 tojást, majd a grízzel, zsírral, liszttel, 1 kiskanál sóval, 2 nagykanál cukorral összegyúrjuk. A tésztát belisztezett lapítón (gyúródeszkán) laskanyújtóval (sodrófával) kinyújtjuk. Késsel a széleit levágjuk úgy, hogy négyzetet kapjunk, amit egyenletesen felkockázunk (kb. 20 db).
A kockák közepére a kimagozott szilvát rárakjuk (előzőleg fahéjas cukorba forgatjuk) és gombócokká formáljuk.
Közben a sós vizet odarakjuk főni. A gombócokat a fövő vízbe dobigájuk (dobáljuk, tesszük). Ha feljöttek a víz tetejére kiszedjük és az olajban pirított prézlibe forgatjuk. A levágott tésztaszélekből kisujj vastag nudlikat sodorunk és azt is megfőzzük, prézlibe forgatjuk. Fahéjas cukorral tálaljuk.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: