Hullámos krumplitörő 967794-AMB
Fogyasztói ár: 1,850 Ft
A hullámos krumplitörő 967794-AMB egy fémből készült szerkezet melynek segítségével könnyen és gyorsan pépesíthetjük a főtt krumplit. A burgonyatörő, más néven krumplitörő bármely puhára főtt zöldség és gyümölcs pépesítésére is alkalmas. Az anyaga krómacél.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható, de nem ajánlott.
Részletes méretleírás:
- hosszúság markolattal: 26 cm
- markolat átmérő: 1,85 cm
- munkafelület: 9×7 cm
- tömeg: 0,110 kg
Szilvás gombóc
Hozzávalók:
10 dkg prézli (zsemlemorzsa)
20 szem besztercei szilva (Perpence)
6 db. nagyobb pityóka (krumpli)
6-7 nagykanál disznózsír (sertés)
6 nagykanál gríz
2 -3 evőkanál cukor
1 dl evőolaj
- három db. tojás
- só, ízlés szerint
- fahéj, ízlés szerint
Elkészítése:
A pityókát (krumplit) megfőzzük sós vízben. Még melegen meghámozzuk és átnyomjuk a pityókanyomón, hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a 3 tojást, majd a grízzel, zsírral, liszttel, 1 kiskanál sóval, 2 nagykanál cukorral összegyúrjuk. A tésztát belisztezett lapítón (gyúródeszkán) laskanyújtóval (sodrófával) kinyújtjuk. Késsel a széleit levágjuk úgy, hogy négyzetet kapjunk, amit egyenletesen felkockázunk (kb. 20 db).
A kockák közepére a kimagozott szilvát rárakjuk (előzőleg fahéjas cukorba forgatjuk) és gombócokká formáljuk.
Közben a sós vizet odarakjuk főni. A gombócokat a fövő vízbe dobigájuk (dobáljuk, tesszük). Ha feljöttek a víz tetejére kiszedjük és az olajban pirított prézlibe forgatjuk. A levágott tésztaszélekből kisujj vastag nudlikat sodorunk és azt is megfőzzük, prézlibe forgatjuk. Fahéjas cukorral tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: