G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Burgonyatörő és töpörtőkészítő rozsdamentes 1-1 KC

Burgonyatörő és töpörtőkészítő rozsdamentes 1-1 KC
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 19,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Burgonyatörő és töpörtőkészítő rozsdamentes 1-1 KC Burgonyatörő és töpörtőkészítő rozsdamentes 1-1 KC Burgonyatörő és töpörtőkészítő rozsdamentes 1-1 KC Burgonyatörő és töpörtőkészítő rozsdamentes 1-1 KC
Burgonyatörő, krumplitörő és töpörtőkészítő rozsdamentes vásárlás a legjobb választás. Anyag összetétel festett vasváz, rozsdamentes préselő kosár. A főzött burgonya, krumpli, pityóka és zöldségek törésére, préselésére, töpörtő készítésére kifejlesztett kézi mechanikus szerszám. Masszív és időtálló.
 
Méretek: - átmérő kosár: - 10 cm
               - magasság kosár: - 8 cm
               - hosszúság préskar: - 31 cm
               - tömeg: 0,835 kg
 
Burgonyás kenyér
 
Hozzávalók:
 - 1 kg finomliszt
 - 30 - 40 dkg főtt, áttört burgonya
 - 3 dkg só, 4 dkg élesztő
 - 5 - 6 dl víz
 - 5 dkg olvasztott zsír
 - 1 evőkanál cukor
 - 1 evőkanál tejpor
 
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. (Sóra azért van szükség, hogy a burgonya héja főzéskor ne repedjen szét). A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni majd utána a langyos átszitált liszttel egy nagyméretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt körülbelül 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk úgy 10 -15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót és fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olvasztott zsírt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény.
A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 60 percig kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, előzőleg bezsírozott tepsibe helyezzük, majd 20 percig pihentetjük. Ez után vizes ecsettel lekenjük, 3 - 4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50 - 60 percig lassan sütjük.
 
Fokhagymás rántott hús
 
Hozzávalók:
 - sertéskaraj
 - fokhagyma
 - mustár
 - só
 - bors
 - tojás
 - zsemlemorzsa
 - liszt
 - olaj
 
Elkészítése:
A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk vagy fokhagymatörőn átnyomjuk, ezzel bekenjük a húst, majd mustárral is megkenjük. Bepanírozzuk, és olíva olajban kisütjük. Bármilyen köret illik hozzá.
 
Sertéshúsos fasírozott
 
Hozzávalók:
- 4 db áztatott zsemle
- 1 kg darált sertés hús (lapocka)
- 2 db kisebb krumpli
- ízlés szerint fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fekete-bors
- őrölt édes-nemes pirospaprika, ízlés szerint
- 2 db tojás
- olíva olaj
 
Elkészítése:
A zsemléket beáztatjuk. A krumplit és a fokhagymát sajtreszelőn nagyon apróra lereszeljük,
Egy tálban minden alkotóelemet kézzel összegyúrunk.
Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk.
Pogácsákat formázunk, és olajban kisütjük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: