G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Burgonyaprés krumplitörő import 11 CH

Burgonyaprés krumplitörő import 11 CH
Származási ország: P.R.C.
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 4,850 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Burgonyaprés krumplitörő import 11 CH Burgonyaprés krumplitörő import 11 CH Burgonyaprés krumplitörő import 11 CH Burgonyaprés krumplitörő import 11 CH

<Burgonyaprés krumplitörő import 11 CH> a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A burgonyaprés, krumplitörő anyaga rozsdamentes váz és préselő kosár. Főzött burgonya, krumpli, pityóka és zöldségek törésére, préselésére, töpörtő készítésére kifejlesztett kézi mechanikus szerszám.

Méretek: - átmérő: - 9 cm (kosár)
               - magasság: - 7 cm (kosár)
               - hosszúság: - 27 cm (préskar hosszúság)
               - tömeg: 0,375 kg

Túrókrémes, burgonyás derelye

Hozzávalók a derelyéhez:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg morzsa
- 3+7 dkg vaj
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- egy csipet só

Hozzávalók a túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 3 evőkanál méz
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj

Elkészítése:
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk kockára, és főzzük puhára. Törjük át burgonyanyomóval, majd alaposan dolgozzuk össze a tojással, a búzadarával, 3 dkg olvasztott vajjal, egy csomag vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Gyúrjuk addig, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Ezután nyújtsuk vékonyra, és a lap felén egymástól egyenlő távolságra tegyünk kis halmokat a mézzel, citrommal, vaníliás cukorral és fahéjjal ízesített túróból.
Ezután hajtsuk rá a lap másik felét, nyomkodjuk le alaposan a töltelékek szélét, majd derelyevágóval vágjuk fel a tésztát. Ha kell, nyomkodjuk meg egy villával a derelyék szélét, majd főzzük ki őket enyhén sós vízben. A zsemlemorzsát pirítsuk meg 7 dkg vajon, és forgassuk bele a kifőtt derelyéket.

Így készül a székely szilvás gombóc

Hozzávalók:
- 6 db. nagyobb pityóka (krumpli)
- 6 – 7 nagykanál disznózsír (sertés)
- 6 nagykanál gríz
- három db. tojás
- 10 dkg prézli (zsemlemorzsa)
- 20 szem besztercei szilva (PERPENCE)
- 2 -3 evőkanál cukor
- 1 dl evőolaj
- só, ízlés szerint
- fahéj, ízlés szerint

Elkészítése:
A pityókát (krumplit) megfőzzük sós vízben. Még melegen meghámozzuk és átnyomjuk a pityókanyomón, hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a 3 tojást, majd a grízzel, zsírral, liszttel, 1 kiskanál sóval, 2 nagykanál cukorral összegyúrjuk. A tésztát belisztezett lapítón (gyúródeszkán) laskanyújtóval (sodrófával) kinyújtjuk. Késsel a széleit levágjuk úgy, hogy négyzetet kapjunk, amit egyenletesen felkockázunk (kb. 20 db).
A kockák közepére a kimagozott szilvát rárakjuk (előzőleg fahéjas cukorba forgatjuk) és gombócokká formáljuk.
Közben a sós vizet odarakjuk főni. A gombócokat a fövő vízbe dobigájuk (dobáljuk, tesszük). Ha feljöttek a víz tetejére kiszedjük és az olajban pirított prézlibe forgatjuk. A levágott tésztaszélekből kisujj vastag nudlikat sodorunk és azt is megfőzzük, prézlibe forgatjuk. Fahéjas cukorral tálaljuk.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: