G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Burgonyaprés krumplitörő 2090 BLX

Burgonyaprés krumplitörő 2090 BLX
Gyártó: CEDNIK
Származási ország: Cseh
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 8,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Burgonyaprés krumplitörő 2090 BLX Burgonyaprés krumplitörő 2090 BLX Burgonyaprés krumplitörő 2090 BLX
Egy jó minőségű burgonyaprés, krumplinyomó, krumplitörő kincset ér a konyhában. <Burgonyaprés krumplitörő 2090 BLX> a legjobb választás. Burgonyaprés, krumplinyomó, krumplitörő segítségével könnyedén és gyorsan törhetünk főtt krumplit különböző ételekhez. A burgonyaprés, krumplitörő, krumplinyomó anyaga 2 mm vastagságú élelmiszer ipari ónozott lemez méretre szabva, egymásba illesztve, préselve.
 
Méretek: - hosszúság kinyitva: - 43 cm; - összezárva: - 26 cm
               - hosszúság törőkosár: - 9,2 cm
               - szélesség törőkosár: - 7,7 cm
               - magasság kosár belső: - 7,6 cm; - külső: - 8 cm
               - tömeg: - 0,70 kg
 
A krumplipüré!
 
A krumplipüré nem bonyolult étel, ha jól készítjük, akkor önmagában is csodálatos lehet, ehhez csak pár alapszabályt kell betartanunk. Következzen most tíz pürérecept, amelyek fűszerekkel vagy gumós zöldekkel dobják fel ezt a faék egyszerűségű köretet.
A legkézenfekvőbb lehetőség, hogy a pürét valamilyen fűszerrel ízesítsük lehetőleg úgy, hogy ez ne merüljön ki abban, hogy a kész pürébe zacskós szárított fűszert borítunk, majd a fogunk közül piszkálgatjuk ki az ott vigyorgó zöldeket. Ehelyett egyszerű és rettentő elegáns megoldás, ha a tejbe friss zöld fűszert forralunk: a legjobb rozmaringgal vagy kakukkfűvel, de tárkonnyal is kipróbálhatják. A krumplipüré népszerű fűszere a szerecsendió, amit szintén frissen reszelve adjanak az ételhez, az bolti, őrölt verzió sajnos kicsit megfárad a zacskókban.
A krumplipüré zsályával és cheddar sajttal szintén a fenti elven működik: a vajon lepirított zsályát tejjel és tejszínnel, majd a sajttal ízesítettük, így lesz pont annyira fűszeres, hogy ne keserű szappanhabos krumplinak érezzük, hanem enyhén zsályás, vajas, lágy pürének.
 
Minden recept 1 kg burgonyához szól, arányosan növeljék vagy csökkentsék az adagot, ha úgy tetszik.
 
Zellerrel és tormával
 
Hozzávalók:
- 450 g zellergumó kockára vágva
- 50 g frissen reszelt torma
- 1 pohár (kb. 150 g) tejföl
- 3 ek dijoni mustár
- 2 ek vaj
- só
 
Elkészítése:
A burgonyát a zöldségekkel együtt 25-30 perc alatt puhára főzöm. Leszűröm, egy csészényit félreteszek a főzőlevéből és felitatom a zöldségekről az összes nedvességet.
Hozzáadom a többi alapanyagot, krumplinyomóval összetöröm a zöldségeket, ha túl masszív, akkor a főző lével hígítom.
 
Tormával
 
Hozzávalók:
- 2 tk só
- 3 dl zsíros tej
- 5 ek vaj
- 1 tk frissen őrölt bors
- 2 ek ecetes torma, lecsepegtetve
 
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm. A tejet a vajjal összeforralom, hozzáadom a borsot és a tormát, majd a krumplira öntöm. Villával vagy krumplinyomóval összetöröm, pürésítem, ha szükséges, sózom.
 
Paszternákkal, kék sajttal és karamellizált hagymával
 
Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 3 fej vöröshagyma
- 2 ek barna cukor
- 1 mk só
- 40 dkg paszternák hámozva, felkockázva
- 3 dl alaplé
- 8 dkg kék sajt
- 3 ek friss, aprított kakukkfű
 
Elkészítése:
A hagymát serpenyőben olajon, a cukorral és a sóval arany barnára párolom 20-25 perc alatt, közben gyakran megkevergetem, ha szükséges, pár evőkanál vizet adok hozzá, nehogy megégjen.
A burgonyát és a paszternákot puhára főzöm. A forró alap lével fokozatosan felöntve krumplinyomóval pürésítem, végül beleforgatom a sajtot, hagymát és a kakukkfüvet és forrón tálalom.
 
Vargányával
 
Hozzávalók:
- 1,5 ek szárított vargánya
- 2 csésze, forró víz
- 5 ek joghurt
- 1 ek olívaolaj
 
Elkészítése:
A gombát felöntöm a forró vízzel és 30 percig állni hagyom. Kiveszem a vízből a vargányát, kifacsarom az összes levét, letörölgetem és feldarabolom. A vizet leszűröm és a gombával együtt felforralom, a felére redukálom.
A burgonyát sós vízben puhára főzöm, összetöröm. Fokozatosan hozzáadom a gombás folyadékot, a joghurtot és az olívaolajt, sózom.
 
Íróval
 
Hozzávalók:
- 1,5 tk só
- 2 dl író, felmelegítve
- 1 ek vaj
- negyed tk frissen őrölt bors
 
Elkészítése:
A krumplit 1 tk sóval puhára főzöm, leszűröm, 1 merőkanálnyi főzőlevet félreteszek.
A krumplit visszateszem az edénybe, alacsony lángon, gyakran kevergetve kissé kiszárítom, így jobban felveszi a hozzáadott folyadékot.
Áttöröm, fakanállal hozzáadom az írót, ha szükséges, akkor a főző léből is teszek hozzá. Vajjal, sóval és borssal ízesítem.
 
Olívaolajjal
 
Hozzávalók:
- 6 ek extra szűz olívaolaj
- 2 tk só
 
Elkészítése:
A burgonyát 2 tk sóval puhára főzöm, 1 csészényi főzővizet félreteszem. A krumplit összetöröm, fokozatosan hozzákeverem az olajt valamint annyi főzővizet, hogy krémes pürét kapjak. Sózom, borsozom.
 
Wasabival és snidlinggel
 
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 125 g vaj
- 2 ek wasabi paszta
- 1 csokor snidling, aprítva
 
Elkészítése:
A burgonyát puhára főzöm és szárazra törlöm.
A tejszínt, vajat és a wasabit felforrósítom. A krumplit áttöröm, hozzáadom a tejszínes keveréket, sózom, borsozom. Hozzáadom a snidlinget és azonnal tálalom.
 
Mustárral
 
Hozzávalók:
- 6 ek puha vaj
- 2 dl tej
- 3 ek dijoni mustár
 
Elkészítése:
A krumplit sós vízben puhára főzöm, leszűröm, szárazra törlöm. Áttöröm a vajjal, hozzáadom a tejet és a mustárt és krémesre keverem. Ha kell, sózom.
 
Zsályával és cheddarral
 
Hozzávalók:
- 4 ek vaj
- 2 ek aprított zsálya
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- 20 dkg reszelt cheddar sajt
 
Elkészítése:
A krumplit sós vízben puhára főzöm, leszűröm, megszárítgatom.
A serpenyőben felolvasztom, hozzáadom a zsályát és addig kevergetem, amíg a vaj barnulni nem kezd. Felöntöm a tejjel és a tejszínnel, felforralom.
A krumplit áttöröm, hozzáadom a tejszínes keveréket és a sajt felét. Ha szükséges, sózom, borsozom.
Kivajazott tálkákba osztom, megszórom a tetejét a maradék sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben arany barnára sütöm.
 
Petrezselyemmel
 
Hozzávalók:
- 1 csokor friss petrezselyem
- 3 evőkanál hideg víz
- 4 szál újhagyma, aprítva
- 2 dl tej
- 125 g vaj
 
Elkészítése:
A petrezselymet kávédarálóban vagy mixerben a vízzel simára turmix-ólom.
A hagymát 1,5 dl tejben puhára főzöm.
A krumplit sós vízben puhára főzöm, leszűröm, leitatom róla az összes folyadékot. Áttöröm, hozzáadom a vajat, a petrezselymet és a forró tejes keveréket. Ha szükséges, sózom, egyébként azonnal tálalom.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: