Nyeles sajtreszelő Azora 101855
Fogyasztói ár: 1,450 Ft
A Nyeles sajtreszelő Azora 101855 éles és érdesített pengéinek köszönhetően vágja a csokoládét, citromot, hagymát, gyömbért, kókuszt, répát, sajtot stb. A hosszú, keskeny nyél garantálja a kényelmes, kézhez álló használatot. Anyaga 1 mm vastag rozsdamentes acéllemez, érdesített tartós vágó-reszelő felülettel és nemesacél markolattal. Mosogatógépben mosható de nem ajánlott!
Figyelem: - Gyerekek elől elzárandó!
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 24 cm; - hasznos felület: 11 cm
- szélesség: 6 cm
- vágófurat átmérője: 2 mm
- tömeg: 0,075 kg
Pizza recept
Hozzávalók:
Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz
1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)
1 dl. tej
1 kávéskanál cukor
2 dkg élesztő
40 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
4 evőkanál olaj
liszt a formázáshoz
olaj a kenéshez
Elkészítése:
1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
3. Hozzáadjuk a sót, az olajt és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. A kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk (C kép) - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.
5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizza szósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oreganot és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: