Sajtreszelő KP – 15/8 – JAN
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Sajtreszelő eladás, értékesítés, vásárlás. A sajtreszelő anyag összetétel cinklemez, vagyis horganyzott lemez. A sajtreszelő sajtok, citromhéj, csonthéjas gyümölcsök stb. reszelésére, forgácsolására alkalmas eszköz.
Méretek: - hosszúság: - 15,5 cm, - markolattal: - 21 cm
- szélesség: - 8,5 cm
- vastagság: - 0,01 cm
- tömeg: - 0,10 kg
PIZZA RECEPT
Hozzávalók:
Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz
- 1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)
- 1 dl. tej
- 1 kávéskanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 40 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 4 evőkanál olaj
- liszt a formázáshoz
- olaj a kenéshez
Elkészítése:
1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
3. Hozzáadjuk a sót, az olajt és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. A kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk (C kép) - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.
5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizza szósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oreganot és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.
Vörösboros muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé reszelék
- 8 dkg vágott mandula
- 2 db tojás
- 15 dkg barna vagy fehér cukor
- 1 dl étolaj vagy 15 dkg puha vaj
- 1 evőkanál rum
- 1,25 dl vörösbor
- 1,5 dl író
A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál vörösbor
A sütőformához:
- zsiradék vagy 12 db sütőpapír forma
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kizsírozzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a csokoládétörmelékkel, és a vágott mandulával. A tojásokat egy másik edényben jól kikeverjük a cukorral, az olajjal vagy vajjal, a rummal, a vörösborral és az íróval. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és összedolgozzuk. A tésztát a sütőformába töltjük, és 20-25 percig sütjük. A kész süteményt 5-10 percig a formában pihentetjük, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A díszítéshez a porcukorból a vörösborral fényes öntetet készítünk, és a muffin-ok tetejét belemártogatjuk.
Zebrakocka
Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez
A tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál rum
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál porcukor
- kb. 3 dl tej
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 5 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kávéskanál olaj
Elkészítése: - Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: