Reszelőkészlet 4 betétes KP – 154/74 – ITL
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
edenyek.hu konyhai reszelő 4 betétes eladás, értékesítés, vásárlás. A konyhai reszelő anyag összetétel 0.5 mm vastag rozsdamentes acél, préseléssel lukasztott és érdesített tartós vágó, reszelő felületek. A konyhai reszelő tartó szerkezete szintén rozsdamentes acél. A konyhai reszelő betétei cserélhetőek. A konyhai reszelő csokoládé, dió, fokhagyma, paprika krumpli, alma, citrom - narancshéj stb. lereszelésére alkalmas és ideális célszerszám. A konyhai reszelő célszerű, időálló, könnyen tisztítható.
Méretek: - hosszúság: - 13,5 cm (munkafelület), - teljes hosszúság: - 34,5 cm
- szélesség: - 8 cm
- átmérő: - 4,5 cm
- tömeg: - 0,25 kg
Arab leves recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg borsó
- 1 fej vöröshagyma
- 4 darab burgonya (krumpli, pityóka)
- 1 kiskonzerv paradicsompüré
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors, fűszerkeverék, csipet cukor (ízlés szerint)
- 3 tojás
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a borsót és a felkockázott burgonyát, majd 3-4 percig pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét és a pirospaprikát, felengedjük vízzel, majd fűszerezzük. A tojásokat felverjük, és amikor a zöldségek megfőttek, belecsurgatjuk a levesbe. Aki szereti, tejfölt is tehet bele tálaláskor.
THAI HÚSGOLYÓK RECEPT
Hozzávalók:
- 80 dkg darált marhahús
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dkg friss gyömbér (darabka)
- 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
- 1 evőkanál tejszín
- 1 evőkanál olaj
- 3 tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- olaj, a sütéshez
Elkészítés:
A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk, és finomra reszeljük. A mogyorót apróra törjük. Mély tálban összedolgozzuk a húst, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a mogyorót, a gyömbért, a tejszínt, az 1 (egy) tojást és az olajt. Sóval, borssal ízesítjük. A masszából kis golyókat formálunk. A megmaradt 2 (kettő) tojást 1 (egy) evőkanál vízzel, sóval és borssal felverünk, a golyókat ebbe beleforgatjuk majd a zsemlemorzsában is megforgatjuk. Olajsütőben (fritőz) vagy serpenyőben megsütjük. Amikor kész, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a rajta maradt olajt.
Diós bejgli
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg sima liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tojás
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tej
- 3 evőkanálnyi cukor
- 2 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 70 dkg darált dió
- 36 dkg cukor
- 3,3 dl víz
- reszelt citromhéj
- szegfűszeg
- mazsola
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanálnyi baracklekvár
A vízből és a cukorból - a citromhéjjal és a szegfűszeggel - főzzünk szirupot. Ha kész, keverjük el benne a diónyi vajat, és vegyük ki belőle a szegfűszeget. A dióhoz adjuk hozzá a mazsolát, öntsünk rá a forró szirupot, dolgozzuk össze a masszát (tegyük bele a baracklekvárt is) és hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral futassuk fel. Az átszitált lisztet dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát (pihentetni nem kell) osszuk 4 (négy) egyenlő részre, s az egyes cipókat nyújtsuk téglalap alakúra (kb. A/4-es méretűre).
A kihűlt (és ugyancsak kiadagolt) tölteléket kenjük egyenletesen a tésztalapokra. (Arra vigyázzunk, hogy a lap egyik hosszanti oldalán maradjon szabadon annyi tészta, amennyivel a tekercset majd le tudjuk ragasztani). a rövidebb oldalain kicsit hajtsuk vissza a tésztát, majd - a szabadon hagyottal szemközti oldalról kezdve - tekerjük fel. A bejgliket fektessük tepsibe (ne túl szorosan, mert nőni fog!), kenjük meg vékonyan az elhabart tojással, majd egy órára tegyük hideg helyre. Mielőtt a sütőbe kerül, több helyen szúrjuk át teljesen a tekercseket, hogy a képződő gőzök ne feszítsék majd szét.
A sütőt melegítsük 200 Celsius-fokra, tegyük bele a bejglit, s (ezt a hőmérsékletet tartva) 35-40 perc alatt süssük meg. A szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: