Lyukas fakanál 30 cm 305
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 350 Ft
Egy jó minőségű lyukas fakanál kincset ér a konyhában ha kevergetni kell. <Lyukas fakanál 30 cm 305> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A lyukas fakanál előnye a fémkanalakkal szemben, nem karcoljuk meg vele az edény alját. A fakanál kiváló feltételekkel használható a bevonatós edényekbe való keverésnél.
Méretek: - átmérő fej: - 5 cm; - szár: - 1,1 cm
- fakanálfej vastagság: - 5 mm
- hosszúság: - 30 cm
- tömeg: - 0,025 kg
Paradicsom szósz erős
Hozzávalók:
- 50 dkg paradicsom
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 erős paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál szója szósz
- fél mokkáskanál cukor vagy ízlés szerint
- vörösborecet ízlés szerint
- 1 mokkáskanál bazsalikom
Elkészítése:
A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, és a húsát kockákra vágjuk és átpasszírozzuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Az erős paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és a húsát felkarikázzuk. Az olajt felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát, hozzáadjuk a paprikát, és megpároljuk. Belekeverjük a paradicsomot, a szójaszószt, a cukrot, és 30 percig főzzük. Az ecettel ízesítjük, és megszórjuk a bazsalikommal. Spagettihez és sült halakhoz tálaljuk.
Worcesterre szósz
Hozzávalók:
- 4 evőkanál liszt
- zsír
- só
- 5 dkg kurkuma gyökér
- 2 dkg őrölt fehér bors
- 2 dkg őrölt koriander
- 1 dkg őrölt szegfűbors
- 1 dkg mustárliszt
- 1 dkg őrölt köménymag
- 1 dkg pirospaprika
- csipet cukor
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
A lisztből és a zsírból rántást készítünk. Vízzel felöntjük és megsózzuk (ha van csont lé, azzal öntsük fel.) Hozzáadjuk a maradék fűszereket, és 10 percig együtt forraljuk. Átszűrjük, citromlével ízesítjük, kevés cukrot teszünk bele.
Sűríthetjük, vagy ízesíthetjük paradicsompürével, szójával és sokféle más fűszerrel (pl. cukor, só, citrom, szegfűbors, szegfűszeg, babérlevél, chili, fokhagyma, szerecsendió, koriander, mogyoróhagyma, tamarind gyümölcs, rum, sherry). Attól függően, mihez tálaljuk. A legkülönbözőbb levesek, mártások ízesítésére, fűszerezésre, asztali fűszerként használatos. Ha nincs kurkumagyökerünk, gyömbérrel helyettesíthetjük. Nem ugyanaz, de sebaj. Fehér mustármagot használjunk, ha nincs mustármag lisztünk, a magokból bot mixerrel csináljunk lisztet. a bors, és a köménymag is jobb, ha frissen őröljük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: