Kerámia fakanáltartó unikornis 153582
Fogyasztói ár: 2,450 Ft
A kerámia fakanáltartó unikornis 153582 egy konyhai kiegészítő, melynek használatával a konyhapultot tisztán tarthatjuk. Nem csöpög le a pörkölt szaft vagy más ételmaradék a fakanálról vagy fémkanálról kevergetés, kóstolás után, amennyiben a tartóra helyezzük használat közben és után. A fakanáltartó anyaga mázas kerámia.
Figyelem: - a fakanál csak szemléltető, nem tartozéka a kanáltartónak és nem foglaltatik annak az árába.
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 22 cm; - markolat: 12 cm; - tartórésze: 10 cm
- szélesség: - kanáltartó: 9,50 cm; - nyél: 4 cm
- magasság: 2,65 cm
- tömeg: 0,190 kg
Erdélyi tokány
Hozzávalók:
2 kg marhafelsál
2 evőkanál sertés zsír
6 (hat) fej vöröshagyma
- só, bors, ízlés szerint
Elkészítése:
A két kiló marhafelsálat vagdaljunk egyenlő, diónyi nagyságú darabokra. Egy bográcsba (ha bent a konyhába készítjük télvíz idején akkor egy lábasba) tegyük bele a zsírt forrni, s ha elég forró lett, rakjuk bele a megmosott pecsenyét, sózzuk meg, majd fedjük be a bogrács fedővel, és kis (lassú) tűzön hagyjuk párolódni egy jó óráig. Ha lesült a leve, egy kevés vizet öntsünk reá, hogy ne piruljon meg a hús, de ne is főjön bő lében. Ha elég puha a pecsenye, de még van rajta egy merítőkanálnyi lé, tegyünk bele a hat fej laskára (hosszára) vágott vöröshagymát, azzal is süssük egy negyed óráig, de egy csöpp vizet sem szabad többé reá önteni, ha már a hagyma benne van. Mikor piros lesz, és zsírig sül, de még nem ropog a hús és a hagyma, akkor van készen. Hosszúkás tálban (fatányéron), krumpli pürével vagy tarhonyával körítve tálaljuk. Egész Erdélyben ez a legkedveltebb sült húsok egyike. Juhhúsból és bárányhúsból is éppen így készül.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: