G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Fakanáltartó rozsdamentes 204785

Fakanáltartó rozsdamentes 204785
Származási ország: PRC
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Fakanáltartó rozsdamentes 204785 Fakanáltartó rozsdamentes 204785
A fakanáltartó anyaga 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél. A fakanál tartozék. A fakanáltartó egy konyhai kiegészítő, amellyel a konyhapultot tisztán tarthatjuk, nem csöpög le a pörkölt szaft, sem más ételmaradék a fakanálról, vagy fémkanálról kevergetés, kóstolás után, amennyiben a tartóra helyezzük használat közben és után.
 
Méretek: - átmérő: - kanáltartó kosár belső: - 9 cm; - külső: - 10 cm
               - magasság: - 17,5 cm
               - tömeg: - 0,20 kg
 
Fakanáltartó villa szélessége belső: - 2,5 cm; - külső: - 3,5 cm
 
Tartó tányér méretei: - átmérő belső: - 8,7 cm; külső: - 9,7 cm
                                  - magasság: - 3 cm
 
Rántás készítése
 
Rántást lisztből készítünk zsírral vagy olajjal.
 
Van világos és barnára pirított rántás. Világos rántással leveseket, gyenge főzelékeket rántunk, illetve sűrítünk be. Barna rántásokat a száraz főzelékekhez készítünk. A rántást nem csak sűrűsítésre, hanem ízesítésre is használjuk. Az egészen gyenge, friss zöldfőzelékeket nem rántással, hanem habarással készítjük.
Egy kanálnyi forró zsírba körülbelül ugyanannyi lisztet keverünk, megpirítjuk, majd hideg lével feleresztjük. Felereszthetjük: vízzel, tejjel vagy húslevessel, zöldség lével. Sok esetben feleresztés helyett, magát a berántandó főzeléket keverjük a rántásba.
A pirított liszthez adhatunk ízesítőnek hagymát vagy petrezselyemzöldjét, esetleg paprikát. Eszerint osztályozzuk: - hagymás, petrezselymes vagy paprikás rántás. A hagymát megreszelve adjuk a zsírba. A rántást állandóan hideg vízzel kell felereszteni. Ha meleg vízzel öntjük fel, úgy a rántásba csomók maradnak. A rántásmennyiség személyenkénti adagolása egyszerű: ha két személyre készítünk levest vagy rántott főzeléket, úgy 2 deka lisztet, 2 deka zsírt veszünk rántásnak. Ahogy a személyek száma és a főzelékadag nagysága növekszik, minden további személyre a zsírból és lisztből már csak fél dekát kell számítanunk. Tehát az első két személynél 2 (kettő) dekát, minden következő személynél már csak fél deka zsírt és fél deka lisztet.
Vajrántást leginkább tejjel eresztünk fel. Jobban kell vigyázni rá, mint a zsírrántásra, mert gyorsan odaég.
A habarást nyári főzelékeknél vagy gyümölcsleveseknél használjuk. Egy csészében összekeverünk 1 (egy) deci tejfelt 1 (egy) evőkanálnyi liszttel, s ezt jól összedolgozva a megfőtt ételhez öntjük, állandó keverés mellett s az egészet még egy-két pillanatig forraljuk. Liszt mellett tojás sárgáját is habarhatunk a tejfelbe.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: