Levesszűrő, teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 2512P BLX
Fogyasztói ár: 2,250 Ft
Egy jó minőségű levesszűrő teaszűrő kincset ér a konyhában ha szűrni kell. <Levesszűrő teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 2512P BLX> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A levesszűrő teaszűrő anyaga rozsdamentes fém fogantyú műanyagbetéttel és keret, rozsdamentes apró-szövésű acélhálóval.
Méretek: - átmérő: - 12 cm
- nyél hosszúság: - 16 cm; - nyél +szűrő: - 30 cm
- tömeg: - 0,115 kg
Kocsonya elkészítési módja
Hozzávalók:
- 2 kg (sertésköröm, farok rész, fejrész, orr, sertésfül, csülök, bőrök)
- 0,50 kg sovány sertéscomb
- 2-3 fej hagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 evőkanál egész bors
- só ízlés, szerint
- paprika, ízlés szerint
Elkészítése:
Egy nagy fazékban odatesszük a megtisztított húsféléket, a zöldségekkel, a sóval és a fűszerekkel együtt és annyi hideg vizet töltünk rá, amíg tejesen ellepi egy jó ujjnyi magasan (adagonként körülbelül 4,5 dl). Kis lángon, hogy ne zubogjon, lassan puhára főzzük (3 – 4 óra). Kanállal kiveszünk egy kevés lét, és ha ujjunkat belemártva "ragacsos", akkor biztos, hogy zselatin használata nélkül is meg fog dermedni. A főtt húst kivesszük (kicsontozzuk) és mélytányérokba egyenlően szétosztjuk.
A levet lezsírozva rászűrjük a húsokra, és hideg helyre tesszük dermedni. Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk piros paprikával, őrölt borssal, vagy kevés citromlét csepegtethetünk rá, illetve citromkarikával, petrezselyem zölddel díszíthetjük.
Kacsahúsleves
Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb (nem túl zsíros) kacsa farhát
- 1 fél zeller
- 2 közepes vöröshagyma
- egy kisebb karalábé
- 4-6 szál petrezselyemgyökér
- 6-8 közepes sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- egy egész zöldpaprika
- kettő paradicsom (elhagyható)
- 10-15 szem apró (a diónál picit nagyobb nem szétfövő) krumpli
- 1,5 csokor petrezselyemzöld
- zeller zöld, esetleg karalábélevél
- 15-20 szem egész feketebors
- só, ízlés szerint
(Levesbetét: tetszés szerint cérnametélt, csigatészta, máj- vagy húsgombóc)
Elkészítése:
A kacsa farhátakat az edény aljára helyezzük 2-3 darabban, majd jöhet rá a nagyobb darabra vágott zöldség a tetejére tesszük a zöldfűszerekből kötött csomagot, mehet bele a bors, só. Felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön gyöngyözve főzzük, amíg a hús egészen puha lesz. (Forrástól számított kb. 45-50 perc.) Közben el lehet elkészíteni a levesbetétet.
Megjegyzés:
Az ízesítésre használt zöldséget ne darabolyuk, hogy könnyen kivehessük a már kész levesből (hagyma, fokhagyma).
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: