Kiszedő szűrőkanál öblös 3412 CH S
Származási ország: PRC
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,450 Ft
Egy jó minőségű szűrőkanál kincset ér sütés főzés közben a konyhában. <Kiszedő szűrőkanál öblös 3412 CH S> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A kiszedő szűrőkanál anyaga szilikon és műanyag keverék. A kiszedő szűrőkanál gyakorlatias, formatervezett, vonzó külsővel kialakítva. A kiszedő szűrőkanál mosogatógépbe rakható.
Méretek: - hosszúság nyéllel: - 34 cm; - szűrőkanálfej: - 15 cm
- széllesség szűrőkanálfej: - 8 cm az eleje; - 12 cm a nyélnél
- magasodó szűrőkanálfej: - 0 -5,5 cm-ig
- tömeg: - 0,075 kg
- színe: - sárga
Lekváros derelye
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg szilvalekvár
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál vaj
- 2 tojás
Elkészítése:
A lisztet a tojásokkal és másfél deci langyos vízzel dolgozzuk össze, és gyúrjuk addig, amíg ruganyos tésztát nem kapunk. Ekkor nyújtsuk nagyon vékony tésztává, majd vágjuk ketté. Derelyevágóval daraboljuk fel, majd a kis lapok felére halmozzunk a lekvárból. Minden kockára fektessünk egy másikat, hajtsuk be az oldalukat, és jól nyomjuk össze.
Ha kész vannak a batyuk, főzzük ki enyhén sós, lobogó vízben őket. A zsemlemorzsát pirítsuk meg egy kevés vajon, és forgassuk bele a kifőtt derelyéket.
Nokedli készítése
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajt is - szaggatjuk, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal. Pörköltekhez adjuk köretként.
Csigatészta
Hozzávalók:
- fél liter liszt
- 5-10 egész tojás nagyságtól és liszttől függően
- 1 kiskanál só
Elkészítése:
A lisztet a nyújtódeszkára szitáljuk, közepébe fészket túrunk, ebbe törjük a tojásokat, rászórjuk a sót. Minél tojásosabb a levesbe való tészta, annál jobb, ezért lehetőleg kerüljük a vízzel szaporítást. És még egy ok, minél tojásosabb, annál szebben tapad össze sodrásnál, és ezzel sok bosszúság elkerülhető. A tojásokkal a lisztet össze kell gyúrni jó alaposan, hogy a tészta szép sima legyen és olyan keménységű, amit nyújtófával kissé nehéz, de még el lehet nyújtani. Fél liter lisztből kétlevélnyi lesz. A meggyúrt tésztát kettéosztjuk, egyiket letakarva félretesszük, amíg a másikat kinyújtjuk szép vékony levélbe. A csigakészítésnél gyorsan kell járni a kéznek, mert rendkívül hamar kiszárad a tészta és akkor lehetetlen csigának sodorni belőle. Az egész kinyújtott levél tésztát nyújtó deszkára terítsük ki, és vagdaljuk fel kockákba derelyeszaggatóval, vagy pizza szeletelővel. Ha apró csigát akarunk készíteni kisebb kockákra, szabjuk fel a tésztát (1-1,5 cm), ha kevesebb az idő e nehéz és szaporátlan munkához nagyobb kockákba is lehet vagdalni (1,5-2,5 cm). Ez utóbbi a szaporább, de lakodalmakon az előbbinek van nagyobb becsülete.
A csigacsinálás tulajdonképpen most kezdődik. Kell hozzá egy csigaborda (egy rovátkolt falap) és egy sodrópálca, ami a vége felé vékonyodik, de elég erős legyen, mert nagy nyomást kell elbírnia. Ha megvan minden, a bordára tegyünk egy kockatésztát és azt a szegletnél kezdve, sodorjuk a fapálca végére, de egyúttal nyomjuk jól a bordához a tésztás pálcát, mert csak így lesz a tészta szép recés, csak így ragad össze és csak így alakul szép kis csigaformába. A kész csigácskát a sodrás mozdulatával pöccintsük a gyűjtőtálba, vagy a sodróasztal közepére. Ha jó a tésztánk, a csiga könnyedén leugrik a pálcikáról, mégse ragad össze a többivel!
Egy gyors, ügyes kezű asszony egy óra alatt gond nélkül el tud készíteni egy nagyobb család számára elegendő levesbe való tésztát. Becsüljük meg, mert a tarhonyával és csipetkével együtt ez is hungarikum a tészták közt! Vidéken egy tyúkhúsleves elképzelhetetlen csigatészta nélkül még ma is!
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: