G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Levesszűrő, teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 2512P BLX

Levesszűrő, teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 2512P BLX
Gyártó: CEDNIK
Származási ország: Cseh
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,250 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Levesszűrő, teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 2512P BLX Levesszűrő, teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 2512P BLX Levesszűrő, teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 2512P BLX
Egy jó minőségű levesszűrő teaszűrő kincset ér a konyhában ha szűrni kell. <Levesszűrő teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 2512P BLX> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A levesszűrő teaszűrő anyaga rozsdamentes fém fogantyú műanyagbetéttel és keret, rozsdamentes apró-szövésű acélhálóval.
 
Méretek: - átmérő: - 12 cm
               - nyél hosszúság: - 16 cm; - nyél +szűrő: - 30 cm
               - tömeg: - 0,115 kg
 
Kocsonya elkészítési módja
 
Hozzávalók:
 - 2 kg (sertésköröm, farok rész, fejrész, orr, sertésfül, csülök, bőrök)
 - 0,50 kg sovány sertéscomb
 - 2-3 fej hagyma
 - 6-8 gerezd fokhagyma
 - 1 szál sárgarépa
 - 1 szál petrezselyem gyökér
 - 1 evőkanál egész bors
 - só ízlés, szerint
 - paprika, ízlés szerint
 
Elkészítése: 
Egy nagy fazékban odatesszük a megtisztított húsféléket, a zöldségekkel, a sóval és a fűszerekkel együtt és annyi hideg vizet töltünk rá, amíg tejesen ellepi egy jó ujjnyi magasan (adagonként körülbelül 4,5 dl).  Kis lángon, hogy ne zubogjon, lassan puhára főzzük (3 – 4 óra). Kanállal kiveszünk egy kevés lét, és ha ujjunkat belemártva "ragacsos", akkor biztos, hogy zselatin használata nélkül is meg fog dermedni. A főtt húst kivesszük (kicsontozzuk) és mélytányérokba egyenlően szétosztjuk. 
A levet lezsírozva rászűrjük a húsokra, és hideg helyre tesszük dermedni. Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk piros paprikával, őrölt borssal, vagy kevés citromlét csepegtethetünk rá, illetve citromkarikával, petrezselyem zölddel díszíthetjük.
 
Kacsahúsleves
 
Hozzávalók:
 - 2-3 nagyobb (nem túl zsíros) kacsa farhát
 - 1 fél zeller
 - 2 közepes vöröshagyma
 - egy kisebb karalábé
 - 4-6 szál petrezselyemgyökér
 - 6-8 közepes sárgarépa
 - 4 gerezd fokhagyma
 - egy egész zöldpaprika
 - kettő paradicsom (elhagyható)
 - 10-15 szem apró (a diónál picit nagyobb nem szétfövő) krumpli
 - 1,5 csokor petrezselyemzöld
 - zeller zöld, esetleg karalábélevél
 - 15-20 szem egész feketebors
 - só, ízlés szerint 
(Levesbetét: tetszés szerint cérnametélt, csigatészta, máj- vagy húsgombóc) 
 
Elkészítése:
A kacsa farhátakat az edény aljára helyezzük 2-3 darabban, majd jöhet rá a nagyobb darabra vágott zöldség a tetejére tesszük a zöldfűszerekből kötött csomagot, mehet bele a bors, só. Felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön gyöngyözve főzzük, amíg a hús egészen puha lesz. (Forrástól számított kb. 45-50 perc.) Közben el lehet elkészíteni a levesbetétet.
Megjegyzés:
Az ízesítésre használt zöldséget ne darabolyuk, hogy könnyen kivehessük a már kész levesből (hagyma, fokhagyma).

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: