Rozsdamentes húsklopfoló 484913-BQT
Fogyasztói ár: 5,990 Ft
A rozsdamentes húsklopfoló, húsverő kalapács a hús szövetek lazítására, roncsolására szolgál. Vásároljon a rozsdamentes húsklopfoló kínálatunkból! A rozsdamentes húsklopfoló elengedhetetlen tartozéka a konyhai segédeszközeinknek, célszerűsége pedig nem elhanyagolható. A rozsdamentes húsklopfoló, húsverő kalapács sűrűn tüskézett oldala a hús szövetek roncsolására szolgál. A rozsdamentes húsklopfoló mosogatógépbe rakható.
Méretek:
Klopfoló feje: - fejméret: - 4×4 cm
- szélessége a két fejjel: - 5,50 cm
- tömeg: - 0,290 kg
Hosszúság nyéllel: - 22 cm
Erdélyi fatányéros
Hozzávalók:
- 25 dkg sertéskaraj
- 25 dkg borjúcomb
- 25 dkg bélszín
- 15 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg zsír
- 80 dkg főtt burgonya
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Mindegyik húsból négy szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük (klopfoljuk), megsózzuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük. Ez után a visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek.
Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát, és erős tűzön megpirítjuk.
A tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat.
Úgy is variálhatjuk, hogy bélszín helyett borjúmájat használunk, és nem csak lisztbe mártva sütjük a húsokat; a borjút kirántva, a karajt párizsi szeletnek panírozva, a májat lisztbe mártva sütjük ki. Tálaláskor a krumpli mellett párolt rizsből kis félgömböket formázhatunk, káposztasalátával, csemege uborkával, almapaprikával, céklával szegélyezzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: