G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Nyeles vágódeszka 36×15 cm 036/015-GYL

Nyeles vágódeszka 36×15 cm 036/015-GYL
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 4,650 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Nyeles vágódeszka 36×15 cm 036/015-GYL Nyeles vágódeszka 36×15 cm 036/015-GYL Nyeles vágódeszka 36×15 cm 036/015-GYL
Vásároljon a nyeles vágódeszka kínálatunkból! A nyeles vágódeszka anyaga első osztályú szárított bükkfa. A nyeles vágódeszka elengedhetetlen tartozéka az konyhafelszerelésünknek, a modern konyhánknak, a célszerűsége pedig vitathatatlan. A nyeles vágódeszka feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a zöldségek, gyümölcsök, húsok rajta történő darabolásának. A nyeles vágódeszka magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú nyeles vágódeszka között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat. Minden használat után a nyeles vágódeszkát forró szódabikarbónás vízzel mossuk el, ha szükséges kefével tisztítsuk meg, majd ezután felfüggesztett állapotban szárítsuk meg. Félévente egyszeri ápolást igényel, étolajas ruhával vékonyan át kell kenni, így megóvjuk a kiszáradástól és attól, hogy elrepedjen. Figyelem, mosogatógépbe nem rakható!
Figyelem: - A feltüntetett szélességi és hosszúság méretek, egy-három centiméterrel eltérhetnek, negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ennek oka a gazdaságos anyagkihasználásból adódik.
 
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 36 cm; - hasznos felület: 27 cm
- szélesség: 15 cm
- magasság (vastagság): - 1,65 cm
- tömeg: 0,540 kg
 
Kolozsvári szalonna
(Füstölt húsos szalonna, a sertés gerincoszlopáról lefejtett szalonnából!)
 
Hozzávalók:
 húsos szalonna és ízlés szerint só
A pácoláshoz:
 kb. 1 dkg fokhagyma
 liter páclé
 20 dkg só
 egy kis salétrom só
 
Elkészítése:
A szalonnát lapvetően a disznó gerincoszlopa mellől fejtjük le. Fontos, hogy vékony húsréteg is maradjon a szalonnán. A szalonnát egyforma darabokra vágjuk, és alaposan besózzuk! Sózás után 7-10 napig állni hagyjuk, és rendszeresen forgatjuk.
- Ezután következik a szalonna pácolása! Vizet forralunk, annyit, hogy ellepje szalonnát. A vízbe sót és összetört fokhagymát szórunk, majd a páclét ráöntjük a szalonnára. Ezután újabb 10 napi érlelés következik. Amikor a szalonnát kivesszük a pácléből, meleg vízzel lemossuk, pár napig állni hagyjuk. Miután megszikkadt, mehet a hideg füstre. Három, maximum négy napig füstöljük. Utána már csak egy hűvös kamrára van szükségünk! Hosszú ideig, hónapokig eláll. (A füstölés fontos. Ha tehetjük, keressünk valakit, akinek van tapasztalata benne, de otthon is megpróbálhatjuk.)
- Ha így készítjük, biztosított a siker. Még aki nem szereti a szalonnát az is imádni fogja! Reggelire, szimplán kenyérrel, hagymával fogyasztva vagy főzéshez egyaránt tökéletes. A füstölt hús és szalonna ízének keveredése felülmúlhatatlan!

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: