Rozsdamentes lángelosztó, lángterelő szita KP-19/5-RM
Fogyasztói ár: 3,450 Ft
A rozsdamentes lángelosztó, lángterelő szita 100021 több feladatot ellátó, és célt szolgáló hasznos konyhai segédeszköz, melyet a tűzhelyen edényalátétként használunk. A lángelosztó, lángterelő szita hagyományosan króm-acél dróthálóból készül. Anyaga 1 mm vastag rozsdamentes drótháló. A lángelosztó, lángterelő szita gáztűzhelyek lángrózsáira helyezhető, és a hőelosztás szabályozására, a edények megtartására alkalmas segédeszköz.
Részletes méretleírás:
- átmérő: 19 cm
- vastagság: 1 mm; - a pereménél: 5,50 mm
- tömege: 0,090 kg
Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 2 tojás
- 1 csésze liszt
- 1 csésze tej
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/3 csésze szódavíz
- csipetnyi só
- 1 csésze napraforgóolaj a sütéshez
Diótöltelék:
- 1 csésze tejszín
- 4 evőkanál rum
- 100 g kristálycukor
- 125 g őrölt dió
- 125 g durvára darált dió
- 50 g mazsola
-1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
Csokoládémártás:
- 100 g félédes csokoládé
- 3 tojássárgája
- 1 evőkanál vaj
- 1 csésze tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 2 teáskanál kakaópor
- 3 evőkanál rum
- 40 g vaj
- a pirításhoz, porcukor
Elkészítése:
Egy 2 literes tálban a tojást, tejet, vaníliás cukrot, citromhéjat, csipetnyi sót elkeverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Szódavízzel beállítjuk a tészta sűrűségét (híg tejfölhöz hasonlítson). Fél órát pihentetjük a tésztát.
Egy kiolajozott kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt felhevítünk, ebbe 1/3 csésze tésztát öntünk, és úgy forgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen bevonja a tészta. Körülbelül 20 másodpercsütés után a palacsintát megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük a másik felét is. 8 db palacsintát sütünk.
A töltelékhez először felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd a főzőkanállal kevergetve hozzátesszük a többi anyagot. Nagyon kis lángon forraljuk 2 – 3 percig. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejszínt. A nyolc palacsintára elosztjuk a tölteléket és henger alakúra göngyöljük.
A csokoládémártáshoz egy félliteres lábasban a tejjel együtt vízgőzön, gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, habverővel gyorsan belekeverjük a 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot, kakaóport, vajat, rumot, és vízgőz felett kevergetve 5 percig melegítjük.
Levesszük a tűzről. Ha túl sűrű, és emiatt nem tudjuk önteni, tejjel hígítjuk.
A palacsintasütőben felmelegítünk 20 g vajat, majd belehelyezünk 4 db feltekert töltött palacsintát és mindkét oldalukat világosbarnára pirítjuk közepes lángon. Melegre tesszük a 4 db palacsintát, majd a következő 4 palacsintát pirítjuk meg.
A palacsintákat meleg tálra, vagy tányérra helyezzük egymás mellé, egyik felüket leöntjük forró csokoládémártással, a másik felüket meghintjük porcukorral. Így szolgájuk fel a klasszikus Gundel palacsintát.
Ha lángolva akarjuk tálalni, akkor a Gundel palacsintát háromszög alakúra hajtjuk töltés után, majd szintén megpirítjuk. Sorban meleg tálra helyezzük a forró palacsintákat, fél oldalukat leöntjük forró csokoládészósszal, a másik oldalukat porcukorral hintjük meg. 6 evőkanál rumot felmelegítve ráöntünk a palacsintákra és az asztalnál meggyújtjuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: