Lángelosztó lángterelő öntöttvas lap kicsi 17 cm
Az öntöttvas lángelosztó, lángterelő lemez anyag összetétele öntöttvas. A lángelosztó, lángterelő öntöttvas lemez a gázláng hőenergiájának elosztására alkalmas és kiváló eszköz.
Méretek: - átmérő: - 17 cm
- vastagság: - 5 mm
- tömeg: - 0,7 kg
Székely töltött káposzta
Hozzávalók:
- 25 – 50 savanyú káposzta levél
- 1 kg vágott savanyú káposzta
- 2 kg darált hús
- 0,50 kg füstölt szalonna
- 0,50 kg rizs
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- 1 gömböc
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. Ezután veszünk egy műanyag tálat és beletesszük
az apróra vágott szalonnát, a darált húst, a rizst, sót, borsot, és ha összekevertük az egészet, akkor megtöltjük vele a káposzta leveleket. A sózásnál mindig vegyük figyelembe, hogy mennyire sós a káposzta. A fazék aljába teszünk egy sor káposzta levelet, rátesszük a gömböcöt és körbe rakjuk a töltelékekkel.
A tetejére rárakjuk a vágott savanyú káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ha félrehúzzuk a vágott káposztát a víz látszódjon. Felforrás után lassú tűzön addig főzzük, míg a hús meg a rizs puha nem lesz. Tejföllel és a gömböcből vágott szeletekkel tálaljuk.
Gömböc:
Disznóvágáskor készül. A disznó gyomrát alaposan kimossuk, és a véres hurka anyagából egy fél kilónyit elveszünk. Sovány húst kockára vágunk és rizst adunk hozzá egy
marokkal. Sót, borsot és morzsolt csombort (Borsika fű) Ezt az összes anyagot összekeverjük és beletöltjük a gyomorba. A végét bevarrjuk és elkezdjük abálni lassú tűzön. Addig abáljuk, amíg már nem jön ki belőle véres lé. Ezt tűszúrással ellenőrizhetjük. Kihűlés után felkötözzük és elvisszük a füstre. Ez kerül a töltött káposzta közepébe, vagy pedig egyszerűen csak füstölt sonka.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: