Hullámos krumpliszeletelő zöldségszeletelő kés 111754-F
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 1,250 Ft
Egy jó minőségű hullámos krumpli szeletelő zöldségszeletelő kés kincset ér sütés-főzés előkészítésénél a konyhában. Zöldségtálak készítésénél elengedhetetlen vágóeszköz. A hullámos szeletelő kés anyaga acél hajlított penge műanyaghatású bakelit markolattal.
Méretek: - hosszúság: - vágó felület: - 5,5 cm; - teljes hossz: - 15,5 cm
- szélesség: - vágó felület: - 9 cm; - egybe: - 10,5 cm
- tömeg: - 0,080 kg
Kocka, - hasáb, - szalma, - zsülien, - rácsos, - mogyoró és korongburgonya
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,2 kg burgonya
- 5 dl olaj
- só ízlés szerint
(a mogyoró¬burgonyához 2 kg burgonya)
Elkészítése:
A meghámozott krumplit a kívánt formára vágjuk (kocka, hasáb, szalma, zsülien). A mogyoróburgonyát különleges, félgömb alakú kanállal egyenletes gömb alakra vájjuk. A korongburgonyát uborkagyalun, a rácsos burgonyát hullámos gyalun, minden szeletelésnél 90° - kal elfordítva gyaluljuk le. A formázott krumplit konyharuhán leszárítjuk, majd forró (kb. 180 °C - ós) olajba, többször megkeverve aranysárgára sütjük. A szűrőkanállal kiemelt, lecsöpögtetett, sült krumplit megsózzuk és forrón tálaljuk.
Majonézes krumplisaláta
Hozzávalók:
- 1 kg piros krumpli
- 2 keményre főzött tojás
- 1 nagy fej lila-hagyma
- 1 nagyobb savanykás alma
- 4-5 db savanyú uborka
- 20 dkg jó minőségű préselt-sonka
- 2 dl tejföl
- 2 dl majonéz
- ízlés szerint só
- bors
- salátalevelek
Elkészítése:
A krumplit alapos mosás után sós vízben, héjában megfőzzük. Majd megpucoljuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, darabolyuk. (kockázzuk, vagy hullámvágóval szeleteljük)
Az alma magházát eltávolítjuk, és az összes hozzávalóval együtt apró kockára vágjuk.
Egy tálban a tejföllel és a majonézzel, sóval, borssal összekeverjük.
Ahhoz, hogy az ízek igazán összeérjenek, célszerű előző nap elkészíteni, hűtőben tárolni.
Ahány adagot szeretnénk kiosztani, annyi egészséges salátalevelet megmosunk, majd azokra halmozzuk a krumplisalátát. Hagymakarikákkal díszítjük, és így tálaljuk.
Uborkasaláta
Hozzávalók:
- 2,5 kg salátauborka
- 1 kg vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kristálycukor
- 1 szál torma
- 3 babérlevél
- 0,5 dl 10 százalékos ecet
- 1 csapott evőkanál mustármag
- 1 teáskanál koriander
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- literes üvegenként csipetnyi nátrium – benzoát (befőzési tartósítószer)
Elkészítése:
Az uborkát megtisztítsuk, le is dörzsöljük, majd langyos vízben 30 percig beáztatjuk. Egyetlen homokszemnek sem szabad rajta maradnia. Ismételt öblítés után megszárítjuk. Héjastól legyaluljuk, vagy nagyon keskeny-körökre aprítsuk. Hozzávegyítjük a megpucolt, lemosott és vékonyra karikázott vöröshagymát és megsózzuk. Lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. A megmaradt sós léhez keverjük az ecetet, a cukrot és 5 dl vizet. Beleszórjuk a fűszereket (a torma, valamint a fokhagyma kivételével) és felforraljuk. Egy-két percnyi főzés után levesszük a tűzről és hagyjuk egy kissé lehűlni. Közben a megtisztított, megmosott és vékonyka hasábokra vágott tormát, a hámozott és forgácsokra vagdalt fokhagymát az üvegekbe dugdossuk, majd ráöntjük a nem túlforró salátalevet. Tetejére szórjuk a tartósítót és légmentesen lekötözzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: