Hagymaaprító hagymadaraboló 1152 BQT
Fogyasztói ár: 2,650 Ft
Egy jó minőségű hagymaaprító hagymadaraboló kincset ér sütés-főzős közben a konyhában. <Hagymaaprító hagymadaraboló 1152 BQT> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A hagymaaprító, hagymadaraboló anyag összetétel acél penge, műanyag ház. A hagymaaprító, hagymadaraboló, hagymafélék gyors és veszteség nélküli darabolására alkalmas. Mosogatógéppel tisztítható.
Méretek: - átmérő: - 8,5 cm
- magasság: - 22 cm
- tömeg: - 0,200 kg
Csirkepaprikás
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb (lehet felső vagy alsó, illetve egyben is)
- 50 dkg csirkemell
- 2 nagy db vöröshagyma
- 1 kisebb kötés petrezselyemzöldje
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- bors, só ízlés szerint
- 2-3 evőkanál ólivá olaj, vagy sertés zsír (vagy az egyik, vagy a másik, de soha ne keverjük) Megjegyzés: - sertészsírral az igazi!
- 3 dl tejföl
- 1 popózott evőkanál finomliszt
- 1 dl víz
Elkészítése:
A csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk.
Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá a borsot és forraljuk fel.
Mikor felforrt rakjuk bele a csirkecombokat és a darabolt mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan, hogy ne törjük szét a húst és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk. Nokedlivel tálaljuk.
Csülök pörkölt
Hozzávalók:
- 2 db csülök
- 2 kg sertés comb
- 3 fej vörös hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
- só, bors ízlés szerint
- szerecsendió
- majoránna
- bazsalikom
- őrölt kömény
- paradicsom
- paprika
- csípős paprika krém
- pirospaprika
Elkészítése:
A csülökből kiszedjük a csontot és félbe vágjuk. (fűrészelve nem lesz szilánkos)
A húst kockára vágjuk, és felét beletesszük a lábasba, alulra a csontokat, majd arra jön rá a hús. Ezután rátesszük az apró kockára vágott hagymát, és ízlés szerinti a fűszereket. A fűszereket betakarjuk, a maradék hússal majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön, pár óra alatt puhára főzzük. Mire a hús megpuhul, a leve kellően besűrűsödik, és a húson maradt kevés zsírtól nem lesz nehéz az étel. Az íze viszont nagyon finom.
Főtt krumplival és salátával tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: