Tojásszeletelő KP – 1/1 – MG
edenyek.hu tojásszeletelő eladás, értékesítés, vásárlás. A tojásszeletelő anyag összetétel: - Műanyag ház, acél húr.
Rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 20 dkg (füstölt) párizsi
- 1/2 szál száraz paprikás kolbász
- 4 tojás
- 1,5 - 2 doboz tejföl
- 5 dkg sajt
- 1 teáskanál gulyáskrém
- só, kevés olíva olaj
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel.
A főzés ideje alatt vágjuk kis kockákra a párizsit, és karikázzuk fel vékonyan a kolbászt. A sajtot reszeljük le és keverjük el 1 doboz tejföllel, valamint egy 1 teáskanál gulyáskrémmel.
Az összeállításnál a következők szerint járjunk el: egy sütőtál alját szilikon ecsettel vékonyan kenjünk meg olajjal. A krumpli adag felét karikázzuk fel a sütőtál felett úgy, hogy egyidejűleg egyenletesen osszuk el a karikákat a tál alján. Sózzuk meg. Erre a rétegre tegyük a vékony kolbászkarikákat, majd a felszeletelt tojásokat. Ízlés szerint 1/2 vagy 1 doboz tejfölt kanállal osszunk el a tojásrétegen. Most jöhet a kockákra vágott párizsi, majd a felső krumpli réteg. A krumplit megsózzuk és az ételt 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ekkor kivesszük, rákenjük a reszelt sajttal elkevert gulyáskrémes tejfölt, és kb. 30 percre visszatesszük a sütőbe.
Erdélyi hagymás rakott tojás
Hozzávalók:
- 12 db tojás
- 25 dkg vöröshagyma
- törött bors
- zsemlemorzsa
- liszt
- 5 dl tejföl
- 4 db zsemle
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A karikára vágott hagymát megsózzuk és lisztbe forgatva bő forró olajban, sütjük. 6 db tojást keményre főzünk. Tűzálló tálat zsírral kikenünk, és bele rakjuk a felszeletelt zsemléket, erre a hagymát, majd a karikára vágott kemény tojást. Olvasztott zsírral meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a hat tojással felvert tejfölt. Zsemlemorzsával meghintjük és közepes forró sütőben 15 percig, sütjük.
Holland rakott tojás
Hozzávalók:
- 6 fej vöröshagyma
- 12 kemény tojás
- 2 evőkanál olíva olaj
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát karikára vágjuk, az olajon ropogósra sütjük. Tűzálló tál aljára tesszük a hagyma felét, erre tesszük a karikára vágott tojásokat. Befedjük a hagyma másik felével, az egészet leöntjük a tejföl, tojássárgája, só keverékével. A vajban megpirítjuk a morzsát, a tál tetejére szórjuk, megsütjük. Ne pirítsuk meg túlságosan.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: