G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Banquet pizzavágó 18,50 cm 398371

Banquet pizzavágó 18,50 cm 398371
Gyártó: BANQUET-EUROPE
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Banquet pizzavágó 18,50 cm 398371 Banquet pizzavágó 18,50 cm 398371
Egy Banquet pizzavágó 18,50 cm 398371 egy fontos vágóeszköz ha a pizzát fel szeretnénk szeletelni. A Banquet pizzavágó segítségével könnyen szeletelhetünk bármit, ami arra érdemes, hogy finomabbá és bőségesebbé tegyék az étkeinket. A pizza vágót nem csak a pizzák felvágására használhatjuk, hanem a nyers vagy sült tészták feldarabolására is. A pizzavágó anyaga krómacél vágókorong, krómozott cinkötvözet, ABS műanyag a markolat. A rendkívül ellenálló rozsdamentes acélkorongja kiváló eredményt és a termék hosszú élettartamát biztosítja.
Tisztítása:
- Minden használat előtt és után, meleg mosószeres vízzel mossuk el, öblítsük le, töröljük szárazra. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben nem mosható.
Figyelem!
- A vágókorong könnyen sérülést okozhat amennyiben helytelenül használjuk. - Nem gyermekjáték! - A gyermekek elől elzárandó.
 
Részletes méretleírás:
- markolat hossza: 10 cm
- markolat + vágó korong hossza: 18,50 cm
- vágó korong átmérője: 6,80 cm
- tömeg: 0,120 kg
 
Sonkás, sajtós, hagymás, olívabogyós pizza
 
Hozzávalók 4 főre
A tésztához:
 500 g liszt (200 g teljes kiőrlésű tönköly, 200 g és 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt)
 10 g cukor
 15 g só
 2 dl víz
 1 dl tej
 7 g instant élesztő
 
A paradicsommártáshoz:
 2,50 dl paradicsomszósz (vagy két db 70 g - os sűrített paradicsom konzerv)
 0,1 dl víz, csak a sűrített paradicsomos változatnál
- két gerezd apróra vágott vagy reszelt fokhagyma
- morzsolt oregánó és bazsalikom (ha van friss, az a legjobb)
- csipet só
- lehelet cukor
- tört bors
 
A feltéthez:
 100 g sonka, apróra vágva
 200 g mozzarella (két zacskó)
   50 g karikára szelt olívabogyó
     1 fej lila-hagyma
 
Elkészítése:
Az 1 dl tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a 10 g cukrot és beleöntjük a 7 g instant élesztőt - a poharat meleg helyre félre tesszük, hogy az élesztő beinduljon.
Az 500 g szoba-hőmérsékletű lisztet és a 15 g sót tálba öntjük (precízek át is szitálhatják a lisztet)
A felfutott élesztőt a liszt közepébe mélyesztett üregbe öntjük, elkezdjük összedolgozni. Pár kézmozdulat után hozzáadunk 1,5 dl langyos vizet (nem a teljes mennyiséget!), majd tovább gyúrjuk a tésztát.
Az étel alapja a jó tészta, aminek az elkészítésénél nem szabad grammra pontosan a receptekre hagyatkozni, mert ahány liszt annyiféle viselkedés.
Az a lényeg, hogy az összegyúrt tészta kilapításkor ne törjön, azt az állapotot próbáljuk elérni, amikor az anyag kissé gumiszerűen rugalmas, nem ragad a konyhapulthoz. Ha törik, pár csepp vízzel gyúrjuk jól át, ha ragacsos, csipet liszt hozzáadásával próbáljunk korrigálni. Aranyszabály a mértékletesség és türelem.
Az összedolgozott tésztát tegyük meleg helyre és takarjuk le egy meleg vízzel benedvesített konyharuhával - nagyjából fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Öntsük a 2,5 dl paradicsomszószt egy lábosba (ha sűrített paradicsom konzerveket használunk, adjunk hozzá egy kis vizet.)
Adjuk a paradicsomhoz a morzsolt oregánót, bazsalikomot, reszelt (vagy apróra vágott) fokhagymát, a sót, cukrot és tört borsot, majd alacsony lángon (alacsony fokozaton) főzzük össze. Amikor kóstolásra megfelelő az íz és az állag is krémes, vegyük le a tűzhelyről.
Gyújtsuk be a sütőt és hevítsük 190-200 fokra. Vegyük elő a megkelt tésztát és nyújtsuk ki kb. 3 - 5 mm vastagságúra. Aki a vastagabb tésztát szereti, ne nyújtsa ennyire vékonyra. Nyújtás előtt érdemes kiválasztani, miben fogjuk megsütni és ehhez a formához (négyzetes, kör) igazítani a nyújtandó tésztát.
A jó zománcos vagy teflon tepsit/pizza sütőt nem kell sem olajjal sem vajjal kikenni, elég, ha a kinyújtott tészta alja kicsit lisztes. Ha nem bízunk a tepsiben, akkor kis olívaolajt kenhetünk alá - de ne ússzon benne a tészta.
A tepsibe igazított tésztára kenjük rá a paradicsomszószt, majd szépérzékünknek megfelelően tegyük rá a felvágott sonkát, olívabogyót, hagymakarikákat és a szintén felkarikázott mozzarellát. Oregánó mániások még szórhatnak rá egy kicsit a fűszerből.
Tegyük be az előmelegített 190-200 fokos sütőbe és süssük 15-20 percig, amíg a sajt teteje kicsit megpirul.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: