Uborka, zöldség és gyümölcsszeletelő két késes 453417-FCA
Fogyasztói ár: 4,850 Ft
Az Uborka, zöldség és gyümölcsszeletelő két késes 453417-FCA szilikon hatású kemény műanyagból és acél pengékből készült. Tartozik hozzá egy tartó-segédeszköz az ujjvédelem érdekében. Gyakorlatias, könnyű és modern formatervezett konyhai vágó-szeletelő eszköz. Uborka, káposzta, répa, hagyma, sajt, citromhéj stb. szeletelésére, gyalulására alkalmas.
Figyelem! - Az uborkaszeletelő és zöldséggyalu borotva éles, ezért könnyen sérülést okozhat helytelen használata esetén. Gyerekek elől elzárandó. Mosogatógépben nem mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 29 cm; - munkafelület hossza: 22 cm
- szélesség: 12,50 cm; - munkafelület szélessége: 10,20 cm
- magasság: 1,50 cm
- tömeg: 0,030 kg
Uborkasaláta
Hozzávalók:
2,5 kg salátauborka
1 kg vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
10 dkg kristálycukor
1 szál torma
3 babérlevél
0,5 dl 10 százalékos ecet
1 csapott evőkanál mustármag
1 teáskanál koriander
1 teáskanál őrölt fekete bors
literes üvegenként csipetnyi nátrium – benzoát (befőzési tartósítószer)
Elkészítése:
Az uborkát megtisztítsuk, le is dörzsöljük, majd langyos vízben 30 percig beáztatjuk. Egyetlen homokszemnek sem szabad rajta maradnia. Ismételt öblítés után megszárítjuk. Héjastól legyaluljuk, vagy nagyon keskeny körökre aprítsuk. Hozzávegyítjük a megpucolt, lemosott és vékonyra karikázott vöröshagymát és megsózzuk. Lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. A megmaradt sós léhez keverjük az ecetet, a cukrot és 5 dl vizet. Beleszórjuk a fűszereket (a torma, valamint a fokhagyma kivételével) és felforraljuk. Egy-két percnyi főzés után levesszük a tűzről és hagyjuk egy kissé lehűlni. Közben a megtisztított, megmosott és vékonyka hasábokra vágott tormát, a hámozott és forgácsokra vagdalt fokhagymát az üvegekbe dugdossuk, majd ráöntjük a nem túlforró salátalevet. Tetejére szórjuk a tartósítót és légmentesen lekötözzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: