G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Szilikon sodrófa gyerekeknek 23,50 cm 385371-BQT

Szilikon sodrófa gyerekeknek 23,50 cm 385371-BQT
Gyártó: BANQUET-EUROPE
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,750 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Szilikon sodrófa gyerekeknek 23,50 cm 385371-BQT Szilikon sodrófa gyerekeknek 23,50 cm 385371-BQT
A szilikon sodrófa gyerekeknek előnye, hogy felülete tapadásmentes. Használható tésztanyújtásra, mini pizza készítésére valamint gyerekeknek gyurmázáshoz. A szilikon mini sodrófa a gyerekeknek részére a legtökéletesebb méret, így ők is tudnak segíteni a konyhában sütéskor-főzéskor. Az anyaga: - szilikon és műanyag.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Mosogatógépben is mosható.
 
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - munkahenger: 10 cm; - fogókkal: 23,50 cm
- átmérő: 4,60 cm (munkahenger)
- tömeg: 0,115 kg
 
Pizza recept
 
Hozzávalók:
Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz 1 nagy tepsihez, vagy 2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)
 40 dkg finomliszt
   1 dl. tej
   1 kávéskanál cukor
   2 dkg élesztő
   1 kávéskanál só
   4 evőkanál olaj
 - liszt a formázáshoz
 - olaj a kenéshez
 
Elkészítése:
 1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
 2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
 3. Hozzáadjuk a sót, az olajt és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. A kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
 4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk (C kép) - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk. 
 5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizza szósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oreganot és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: