Paradicsomdaráló, paradicsompasszírozó magyar KP - 29/34/P - KOC
Paradicsomdaráló, paradicsompasszírozó magyar KP - 29/34 - KOC vásárlása a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. Anyag összetétel öntöttvas tartószerkezet, szilikonalapú műanyag ház, kemény szilikontartalmú bakelitszerű orsó, a passzírozó rostély pedig krómlemez!
Daráló méretei: - magasság: - teljes magasság: - 34 cm
- adagoló tölcsér: - 7,5 cm
- tartószerkezet: - 21,5 cm
- átmérő: - adagoló tölcsér: - 13 cm
- hosszúság: - orsó: - 16 cm
- passzírozó rostély: - 11 cm
- hajtókar: - 16,5 cm
- rögzítő szerkezet maximum nyithatósága: - 3 cm
- tömeg: - 1 kg
Paradicsom befőzés recept
Elkészítés:
Az érett paradicsomot megmossuk, szárát leszedjük, a zöld vagy hibás részeket kivágjuk, és nyersen áttörjük. A levet 15-20 percig forraljuk, majd előmelegített üvegekbe töltjük, lekötjük, és száraz gőzbe rakjuk. Készíthetjük úgy is, hogy a paradicsomot darabokra tördelve megfőzzük, áttörjük, és levét sűrűre beforralva öntjük az üvegekbe. Ha az üveg tetejére kb. 2 ujjnyi szalicilos vizet öntünk, nincs szükség gőzölésre. Használat előtt a szalicilos vizet leöntjük.
Paradicsom lé eltevése főzés nélkül
A megmosott, nyers paradicsomot ledaráljuk, átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a szalicilt. Jól elkeverjük, 1-2 órát állni hagyjuk, közben megkavargatjuk. Ezután üvegekbe öntjük, és azokat légmentesen lezárjuk. Tipp: Egy kis őrölt fekete borssal, bazsalikommal vagy oregánoval és sóval megbolondíthatjuk!
Paradicsomos zöldségleves
Hozzávalók:
- 3 – 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- fél zeller
- 2 db zsenge karalábé
- 1 liter paradicsomlé
- 2 babérlevél
- 1 só ízlés szerint
- ízlés szerint, őrölt bors
- tárkony
- 2 – 3 evőkanál olíva olaj
- maroknyi kockametélt vagy más apró tészta
- 1 db húsleves kocka
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra vagy szeletekre vágjuk, az olajra dobjuk, hogy színüket megőrizzék. Felengedjük kb. fél liter vízzel, belekeverjük az ízesítőket, valamint az apróra vágott petrezselymet és főni hagyjuk. Amikor a zöldség majdnem megfőtt, belekeverjük a paradicsompürét, beletesszük a tésztát és puhulásig főzzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: