G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Lisztszita műanyag kerettel 25D

Lisztszita műanyag kerettel 25D
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,650 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Lisztszita műanyag kerettel 25D
Vásároljon a lisztszita műanyag kerettel 25D kínálatunkból! A lisztszita műanyag kerettel elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. A lisztszita műanyag kerettel egy háztartási eszköz, ami hengeresre öntött, vékony műanyag keret és a benne kifeszített vékony műanyag szövedékből készült. A lisztszita műanyag kerettel szita ide-oda mozgatásával (rázó mozdulatok), a szemcsés vagy por alakú őrlemény, kisebb és nagyobb szemcséit választjuk szét.
 
Méretek: - átmérő alsó belső: - 22 cm; - külső: - 22,70 cm
               - átmérő felső belső: - 23,80 cm; - külső: - 24,20 cm; - fülekkel: - 28 cm
                - magasság belső: - 7 cm; - külső: - 7,60 cm
                - tömege: - 0,135 kg
                - űrtartalom: - 2,80 liter
 
Burgonyás kenyér
 
Hozzávalók: 
 - 1 kg finomliszt
 - 30-40 dkg főtt, áttört burgonya
 - 3 dkg só, 4 dkg élesztő
 - 5-6 dl víz
 - 5 dkg olvasztott zsír
 - 1 evőkanál cukor
 - 1 evőkanál tejpor
 
Elkészítése: 
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. (Sóra azért van szükség, hogy a burgonya héja főzéskor ne repedjen szét). A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni majd utána a langyos átszitált liszttel egy nagyméretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt körülbelül 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk úgy 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót és fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olvasztott zsírt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény. 
A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 60 percig kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, előzőleg bezsírozott tepsibe helyezzük, majd 20 percig pihentetjük. Ez után vizes ecsettel lekenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50-60 percig lassan sütjük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: