Fa lisztszita 20 D
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 5,990 Ft
Egy jó minőségű fa lisztszita kincset ér sütésnél, főzésnél a konyhában. Anyaga fa és finom szövésű műanyag háló (damil).
Méretek: - átmérő alsó belső: - 19,20 cm; - alsó külső: - 20,20 cm
- átmérő felső belső: - 18,20 cm; - felső külső: - 19,40 cm
- fal vastagság: - 3 mm
- magasság belső alsó: - 3 cm; - felső belső: - 7,30 cm
- magasság külső: - 10,30 cm
- tömeg: - 0,190 kg
- űrtartalom: - 1,90 liter
Krumplis házikenyér
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 30-40 dkg főtt, áttört burgonya
- 3 dkg só
- 4 dkg élesztő
- 5 – 6 dl víz
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál tejpor
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni, és utána a langyos átszitált liszttel egy nagyobb méretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót, fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olajt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény.
A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 3 órát kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, tepsibe helyezzük, majd 60 percig pihentetjük. Ez után tojással megkenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50 - 60 percig lassan sütjük.
Sajtos rúd
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 20 dkg zsír
- 2,5 dkg élesztő
- 2 mokkás kanál só
- 3 tojás sárgája
- 1 pohár tejföl
Elkészítése:
A lisztet az élesztőt a sót összemorzsoljuk, majd a tojássárgájával és a tejföllel közepesen keményre gyúrjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és rúdformákra vágjuk. A tetejét tojássárgájával megkenjük és előbb ízlés szerint köménymaggal (vagy szezámmaggal) majd reszelt sajttal megszórjuk. Sütőlemezen 1,5 órát pihentetjük, előmelegített sütőbe sütjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: