Tésztavágó-tésztanyújtó gép KP – 260/MM – ITL
Származási ország: P.R.C.
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 15,650 Ft
Tésztavágó-tésztanyújtó gép eladás értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A tésztavágó-tésztanyújtó gép anyag összetétele 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél. Egy, és tíz milliméter vastagság között képes tésztát nyújtani. 310 mm-es (31 cm) cserélhető munkapad. Cérnametéltnél szélesebb tésztát készít. 2 mm a tésztaszélesség.
Időálló, könnyen tisztítható.
Figyelem! - Mosogatógépbe nem tisztítható!
Nyújtó és munkapad
Méretek: - hosszúság: - 31 cm
- szélesség: - 18 cm
- magasság: - 15 cm
- tömeg: - 3,995 kg
Munkapad
Méretek: - hosszúság: - munkafelület: - 25 cm; - külső: - 28 cm
- szélesség: - 7 cm
- magasság: - 5,5 cm
- tömeg: - 1,60 kg
- tésztaszélesség: - 2 mm
Tésztakészítés recept
Egy mély tálban kézzel keverjünk el 2 egész tojást 0,6 dl vízzel és dolgozzuk össze 35 dkg liszttel. Amikor az összes lisztet felvette, tegyük ki egy nagyméretű deszkára, és alaposan gyúrjuk össze. A gyúrásnál sem időt, sem fáradságot nem szabad kímélni, hogy a tészta kemény és szívós legyen. Ha túl kemény lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet, de vigyázzunk, hogy ne lágyítsuk ki. A hígítást ne hamarkodjuk el, mert a gyúrás során folyamatosan lágyul. A kifőtt tészta alapanyaga akkor jó, ha gyúrás közben leválik a kézről, és apró hólyagok láthatók rajta. Sót ne tegyünk bele, mert az lágyítja, inkább a fövő vizét sózzuk erősebben. Ha készen vagyunk a kidolgozással, vágjuk ketté, formáljunk belőle két kis cipót, és egy konyharuhával letakarva 10 percig pihentessük, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak. Utána lisztezzük be a gyúró deszkát, és az egyik cipót nyújtsuk kerek lappá, majd szórjunk a tészta tetejére is kevés lisztet, és nyújtsuk tovább. Nyújtó gép használatánál is szórjunk lisztet a tésztára. Ehhez minél kevesebb lisztet használjunk, hogy főzés közben ne legyen a tészta ragacsos.
Kacsahúsleves
Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb (nem túl zsíros) kacsa farhát
- 1 fél zeller
- 2 közepes vöröshagyma
- egy kisebb karalábé
- 4-6 szál petrezselyemgyökér
- 6-8 közepes sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- egy egész zöldpaprika
- kettő paradicsom (elhagyható)
- 10-15 szem apró (a diónál picit nagyobb nem szétfövő) krumpli
- 1,5 csokor petrezselyemzöld
- zeller zöld, esetleg karalábélevél
- 15-20 szem egész fekete-bors
- só, ízlés szerint
(Levesbetét: tetszés szerint cérnametélt, csigatészta, máj- vagy húsgombóc)
Elkészítése:
A kacsa farhátakat az edény aljára helyezzük 2-3 darabban, majd jöhet rá a nagyobb darabra vágott zöldség a tetejére tesszük a zöld-fűszerekből kötött csomagot, mehet bele a bors, só. Felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön gyöngyözve főzzük, amíg a hús egészen puha lesz. (Forrástól számított kb. 45-50 perc.) Közben el lehet elkészíteni a levesbetétet.
Megjegyzés:
Az ízesítésre használt zöldséget ne darabolyuk, hogy könnyen kivehessük a már kész levesből (hagyma, fokhagyma).
Bolognai spagetti
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg sovány marhahús
- 40 dkg száraztészta
- 15 dkg paradicsompüré
- 4 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 1 evőkanál cukor
- bazsalikom
- oregano
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt. Keverjük a húshoz a paradicsompürét és a cukrot, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánoval, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. A tésztát főzzük ki. Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk az így elkészített húst és szórjuk meg reszelt sajttal.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: