Fűszerlabda teatojás rozsdamentes nagy 56 CH
Egy jó minőségű fűszerlabda teatojás kincset ér a konyhában és a teakészítésnél. <Fűszerlabda teatojás rozsdamentes nagy 56 CH> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A fűszerlabda-teatojás anyag összetétel 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél. A fűszerlabda célszerű, időálló, könnyen tisztítható. Fűszerek, teafüvek főzés közbeni zárt térben való megtartására kiválóan alkalmas. A fűszerlabda a forralt borok készítésénél is bevált konyhai kiegészítő.
Méretek: - átmérő: - 5,5 cm
- magasság: - 6 cm
Forralt bor recept
Hozzávalók:
- 7,5 dl száraz, nem túl savas vörösbor
- 7 dkg cukor
- 2 – 4 db fahéj rúd
- 8 szem szegfűszeg
- 3 szem szegfűbors
- 1 fél kisebb citrom
- 2 szem zöld kardámom (ha nincs, elhagyható)
Elkészítése:
Forrásig melegítjük a fűszereket a borban. Ne forraljuk fel, mert a bor elveszti az aromáját. Ezután beletesszük a citromot, édesítjük, ha még szükséges. Forrón kínáljuk.
Kocsonya elkészítési módja
Hozzávalók:
- 2 kg (sertésköröm, farok rész, fejrész, orr, sertésfül, csülök, bőrök)
- 0,50 kg sovány sertéscomb
- 2-3 fej hagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 evőkanál egész bors
- só ízlés, szerint
- paprika, ízlés szerint
Elkészítése:
Egy nagy fazékban odatesszük a megtisztított húsféléket, a zöldségekkel, a sóval és a fűszerekkel együtt és annyi hideg vizet töltünk rá, amíg tejesen ellepi egy jó ujjnyi magasan (adagonként körülbelül 4,5 dl). Kis lángon, hogy ne zubogjon, lassan puhára főzzük (3 – 4 óra). Kanállal kiveszünk egy kevés lét, és ha ujjunkat belemártva "ragacsos", akkor biztos, hogy zselatin használata nélkül is meg fog dermedni. A főtt húst kivesszük (kicsontozzuk) és mélytányérokba egyenlően szétosztjuk.
A levet lezsírozva rászűrjük a húsokra, és hideg helyre tesszük dermedni. Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk piros paprikával, őrölt borssal, vagy kevés citromlét csepegtethetünk rá, illetve citromkarikával, petrezselyem zölddel díszíthetjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: