Borsőrlő 25 cm fa 095390 DAJ
Származási ország: Lengyel
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 4,990 Ft
Egy jó minőségű borsdaráló borsőrlő kincset ér a konyhában és a tálalásnál. Borsőrlő 25 cm fa 095390 DAJ vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. Borsdaráló, borsőrlő, fűszerdaráló egy nélkülözhetetlen eszköz a sütésnél, főzésnél. A borsdaráló felépítése, fa borstároló ház, kerámia darálószerkezet acél házban. A borsdaráló anyaga bükkfa.
Méretek: - átmérő: - 5,5 cm
- magasság: - 27 cm
- tömeg: - 0,310 kg
Báránytokány
Hozzávalók:
- 1 kg bárányhús (lapocka, vagy comb)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dkg só
- 3 g őrölt fekete-bors
- 10 dkg hagyma
- 3-4 evőkanál olíva olaj
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A húst megmossuk, leszárítjuk és csíkokra vágjuk. Felkockázzuk a füstölt szalonnát és az olajban kisütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és aranysárgára pároljuk. A húscsíkokat megsózzuk, és megpirítjuk. Ráöntünk körülbelül egy deci vizet, rátesszük a szétnyomott fokhagymagerezdeket és a borsot, majd fedő alatt készre pároljuk.
Babgulyás
Hozzávalók:
- 70 dg tarkabab
- 1 kg marha lábszár
- 10 dkg zeller
- 20 dkg sárgarépa
- 3 dkg fokhagyma
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 2 dkg só
- 5 dkg fűszerpaprika
- darált fekete bors ízlés szerint
- 3 dkg delikát
- 20 dkg zsír
- 5 dkg erős paprika krém
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1 kávéskanál Borsika fű
- 50 dkg füstölt oldalas
- 1 szál rozmaring (segíti a bélműködést)
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst. Addig kevergetjük, míg a húslevet enged. Ekkor lefedjük, és addig pároljuk, még a leve elfő. Félre húzzuk a láng fölül, meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel, hogy ellepje és visszatesszük párolni, amíg a hús félig, megpuhul. Ha kell, közben pótoljuk a vizet. Ha a hús félig kész, hozzá adjuk a beáztatott babot felöntjük vízzel és hozzá adjuk a fűszereket. Addig főzzük még majdnem puha lesz. Ekkor Csipetkét rakunk bele és készre főzzük. Ha kell, utána ízesítünk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: