G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Elektromos borsdaráló, sódaráló 448922-BQT

Elektromos borsdaráló, sódaráló 448922-BQT
Gyártó: BANQUET-EUROPE
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 4,850 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Elektromos borsdaráló, sódaráló 448922-BQT Elektromos borsdaráló, sódaráló 448922-BQT Elektromos borsdaráló, sódaráló 448922-BQT
Az elektromos borsdaráló, sódaráló egy olyan villany kismotorral meghajtott mechanikus szerkezet melynek segítségével a szilárd fűszereket, só kristályokat apróra őrölhetünk. Az elemes borsőrlő, borsdaráló működési elve ugyan az, mint a malmoké, csak miniatürizált kivitelbe. Felépítése: - meggypiros metál-festékkel festett rozsdamentes acéllemez borstároló ház, plexi (Poli-Metil-MetAkrilát) üvegszerű átlátszó műanyag betekintő ablak, és kerámiából készült első osztályú daráló szerkezet. A fűszerdaráló áramellátásról 4 db AA ceruzaelem gondoskodik. Az elemek nem tartozékai a darálónak.
Figyelem: - A borsdaráló, fűszerdarálóval fűszerek nélkül (üresen) nem szabad darálni, mert a darálószerkezete tönkremegy, használhatatlanná válik, és a jótállását is elveszíti!
Tisztítása: - nedves ruhakendővel töröljük át. Mosogatógépbe nem rakható.
 
Részletes méretleírás:
Daráló:
- átmérő: 5,20 cm
- magasság: 22,20 cm
- tömeg: 0,290 kg elemek nélkül
Fűszertartó tégely méretei:
- átmérő: 5 cm
- magasság: 5,50 cm
- űrtartalom: 10 cl
 
Bográcsgulyás
 
Hozzávalók:
 25 dkg kolozsvári szalonna
   1,50 kg marhalábszár
   3 közepes fej hagyma
   5-7 szik fokhagyma
   1 csöves paprika
   2 kisebb paradicsom
   3 nagyobb sárgarépa
   2 fehérrépa
   1 kg burgonya
 - só, ízlés szerint
 - darált bors, ízlés szerint
 - darált édes-nemes pirospaprika, ízlés szerint
 - őrölt kömény
 - csipetkéhez liszt
 
Elkészítése:
A kolozsvári szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöket kiszedjük és annak a zsírjában arany barnára pirítjuk a 3 közepes fejt hagymát, amit apróra vágunk.
A tűzről levesszük a bográcsot és belekeverünk 2-3 evőkanál édes-nemes pirospaprikát, majd a 2×2 cm-es kockákra vágott húst. Pirítjuk kb. 5 percig nagy lángon, majd felengedjük vízzel és vörösborral (három az egy arányba, háromnegyed liter víz egy negyed liter vörösbor) annyira, hogy bőven ellepje. Fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és borssal. Beletesszük az apróra vágott paradicsomot, a csöves paprikát és a fokhagymát. Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük a kockára vágott répát, burgonyát és a gyökeret is a bográcsba. Megint sózzuk, ha sótalanak találjuk (kicsit kóstolgatjuk). A legvégén beletesszük a csipetkét. Készre főzzük.
 
Megjegyzés:
Tehetünk bele hegyes erős paprikát is, de persze ahol gyerek van, vagy nem szeretik ott jobb ezt mellőzni.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: