Diódaráló rozsdamentes BH-02
Fogyasztói ár: 7,990 Ft
A Diódaráló rozsdamentes BH-02 alkalmas a csonthéjú gyümölcsök úgymint a dió, mandula, mogyoró, a sajtok, zöldségek darálására és zsemlemorzsa készítésére. Anyaga krómacél lemez. A hajtókar fogantyú markolata és a dióprés műanyag. A darálószerkezet 4 részből áll: - a daráló ház, a vágódob, a hajtókar és a dióprés. Rögzíthetősége csavaros.
Tisztítása: - hagyományos módon, semleges folyékony mosogatószerrel. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
Mosogatógépbe nem mosható!
Részletes méretleírás:
- magasság: 24 cm
- dob átmérő átmérő: 8,50 cm
- dob hosszúság hosszúság: 8,20 cm
A garat méretei:
- hosszúság: 6,50 cm
- szélesség: 5,50 cm
- magassá: 3,50 cm
A hajtókar hosszúsága: 11,50 cm
A daráló tömege: 0,515 kg
Diós bejgli
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg sima liszt
25 dkg margarin
1 tojás
2 tojás sárgája
1 dl tej
3 evőkanálnyi cukor
2 dkg élesztő
A töltelékhez:
70 dkg darált dió
36 dkg cukor
3,3 dl víz
reszelt citromhéj
szegfűszeg
mazsola
2 dkg vaj
2 evőkanálnyi baracklekvár
A vízből és a cukorból - a citromhéjjal és a szegfűszeggel - főzzünk szirupot. Ha kész, keverjük el benne a diónyi vajat, és vegyük ki belőle a szegfűszeget. A dióhoz adjuk hozzá a mazsolát, öntsünk rá a forró szirupot, dolgozzuk össze a masszát (tegyük bele a baracklekvárt is) és hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral futtassuk fel. Az átszitált lisztet dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát (pihentetni nem kell) osszuk 4 (négy) egyenlő részre, s az egyes cipókat nyújtsuk téglalap alakúra (kb. A/4-es méretűre).
A kihűlt (és ugyancsak kiadagolt) tölteléket kenjük egyenletesen a tésztalapokra. (Arra vigyázzunk, hogy a lap egyik hosszanti oldalán maradjon szabadon annyi tészta, amennyivel a tekercset majd le tudjuk ragasztani). a rövidebb oldalain kicsit hajtsuk vissza a tésztát, majd - a szabadon hagyottal szemközti oldalról kezdve - tekerjük fel. A bejgliket fektessük tepsibe (ne túl szorosan, mert nőni fog!), kenjük meg vékonyan az elhabart tojással, majd egy órára tegyük hideg helyre. Mielőtt a sütőbe kerül, több helyen szúrjuk át teljesen a tekercseket, hogy a képződő gőzök ne feszítsék majd szét.
A sütőt melegítsük 200 Celsius-fokra, tegyük bele a bejglit, s (ezt a hőmérsékletet tartva) 35-40 perc alatt süssük meg. A szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: