Műanyagházas kézi sajtdaráló 566411-BQT
Fogyasztói ár: 3,850 Ft
A műanyagházas kézi sajtdaráló anyaga: - szilikonhatású kemény poliésztere a tartószerkezet, a daráló dob érdesített króm acéllemez. Alkalmas a dió, mandula, mogyoró, csokoládé, kemény sajt, retek darálására. Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben nem mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 21 cm, ebből a markolat = 12,50 cm
- szélesség: 6,50 cm; - munka henger = 7 cm
- magasság: 8 cm
- átmérő: 5 cm (munka henger)
- garat méretei: 5,30×6,20×3,20 cm
- garat űrtartalom: 0,10 liter
- tömeg: 0,165 kg
Pityókás lángos (krumplis)
Hozzávalók:
1 kg liszt
1 kockaélesztő
1 kiskanál cukor
1-2 dl meleg víz
- olaj a sütéshez (bőségesen, annyi, hogy a tésztát ellepje)
- fél kg főtt pityóka (burgonya)
- só ízlés szerint, vagy egy kiskanálnyi
- reszelt sajt
- tejföl
Elkészítése:
A főtt pityókát átnyomjuk a pityókatörőn, a liszttel, sóval és a cukros meleg vízben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Lágyabb tésztát gyúrjunk és takarjuk le, amíg megkel. Kis cipókat szaggatunk belőle, ismét kelni hagyjuk. A cipókból lapotyákat (keltpalacsinta formát) formálunk, és forró olajban kisütjük, egyszer egyik felét majd a másikat, majd az olajt lecsepegtetjük. Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: