Rozsdamentes kézi sajt és diódaráló 1 betétes 1611 MTX
Fogyasztói ár: 4,950 Ft
Kiváló minőségű kézi sajtdaráló, diódaráló, kemény sajtok, lágy sajtok, csonthéjas gyümölcsök, vagy akár nyers zöldségek reszelésére. <Rozsdamentes kézi sajt és diódaráló 1 betétes 1611 MTX> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. Egy jó minőségű kézi sajt és diódaráló kincset ér a konyhában. Az egy betétes rozsdamentes kézi sajtdaráló anyaga rozsdamentes acél. A rozsdamentes kézi sajt és diódaráló alkalmas dió, mandula, mogyoró, csokoládé, kemény sajt, retek darálására. Könnyen tisztítható, mosogatógépbe rakható.
Méretek: - hosszúság: - 19,5 cm, ebből a markolat = 14 cm
- szélesség: - 5,5 cm; - munka henger = 5,7 cm
- magasság: - 7,5 cm
- átmérő: - 4,5 cm (munka henger)
- garat méretei: - 5,5×5,3×3,5 cm
- garat űrtartalom: - 0,10 liter
- tömeg: - 0,155 kg
Pizza recept
Hozzávalók:
Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, az-az 1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)
- 1 dl. tej
- 1 kávéskanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 40 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 4 evőkanál olaj
- liszt a formázáshoz
- olaj a kenéshez
Elkészítése:
1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
3. Hozzáadjuk a sót, az olajt és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. A kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk (C kép) - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.
5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizza szósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oreganot és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.
Kifliforma sajtos süti
Hozzávalók:
- 32 dkg liszt
- 12 dkg ráma margarin
- 8 dkg reszelt sajt
- 2 tojás sárgája
- tetszés szerint köménymag (nem fontos)
Töltelék:
- 1 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 2 tojás sárgája
- 5 dkg vaj
- 3 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, sózzuk, ha kell egy kis vizet adunk hozzá. Kibéleljük vele a formát és megsütjük.
Töltelék elkészítése:
A tejet, a lisztet, a sót összekeverjük, felfőzzük és belekeverjük a tojás sárgáját. Miután kihűlt, beletesszük a habosra kevert vajat és a sajtot. Ezzel a krémmel összeragasztjuk a kifliket és tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: