Zománcozott tepsi magas fallal 40×34×8 cm ZNK
Fogyasztói ár: 12,650 Ft
Egy jó minőségű Zománcozott tepsi magas fallal 40×34×8 cm ZNK kincset ér a konyhában ha sütni kell. Anyaga 1 mm vastag vaslemez méretre szabva, alakra préselve, kizárva minden nemű illesztést, forrasztást vagy hegesztést, majd duplán zománcozva. Sütemények és sültek úgymint kacsa, liba, pulyka, csirke, halak, párolt húsok, rakott ételek elkészítésére kiválóan alkalmas. Kemencében használható. Mosogatógépben mosható.
Méretek: - hosszúság belső: - 36 cm; - külső: - 40 cm
- szélesség belső: - 30 cm; - külső: - 34 cm
- magasság belső: - 7,5 cm; - külső: - 8 cm
- tömeg: - 1,185 kg
- űrtartalom: - 7,5 liter
Székelyföldi töltött bárány
Hozzávalók:
- fél bárány (kb. 6 kg-os az ideális)
- belsőségek (máj, tüdő, vese, szív)
- 6 tojás
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 1 nagy hagyma
- 2 db zsemle
- 5 dkg füstölt sajt
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- kiskanálnyi bazsalikom
- kiskanálnyi csombor
- 25 dkg vaj
- 1 fej fokhagyma
- bacon vagy házi húsos szalonna
- 1 pohár száraz fehérbor
Elkészítése:
A fél bárány felső részén, ahol az oldalbordák vannak, a bőrt szép óvatosan a kezünkkel fellazítjuk, üreget készítünk. Azután bedörzsöljük sóval, borssal, megspékeljük fokhagymacikkekkel, vagyis mindenfelé dugdosunk a bőr alá, és félretesszük. A töltelékhez bő vízben só nélkül megfőzzük a belsőségeket és négy tojást. Amikor megfőttek, a belsőségeket ledaráljuk, a tojásokat apró kockákra vágjuk, a petrezselyemzöldet és a hagymát is felaprítjuk. A ledarált masszához adjuk a beáztatott és kicsavart két zsemlét, az apróra vágott zöldpetrezselymet, hagymát és tojásokat, a lereszelt sajtot és a maradék két nyers tojást, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, csomborral. Mindezeket jól összedolgozzuk, és megtöltjük vele a bordákon lévő üreget, tűvel megszurkáljuk, majd vastag cérnával bevarrjuk. Befedjük húsos szalonnával, és a vajat rávagdossuk. Betesszük egy nagy tepsibe, aláöntjük a bort és egy kis vizet, letakarjuk alufóliával, megszurkáljuk, hogy a gőz kijöjjön belőle, és takaréklángon addig pároljuk, amíg próbatűvel megszúrva jó puhának találjuk. Ezután levesszük az alufóliát, a húst meglocsoljuk a keletkezett szafttal, és erős lángon, néha locsolgatva, szép pirosra sütjük.
Fél melegen tálaljuk, mert akkor szeletelhető jól a töltelék. Köretnek krumplipüré, sült újkrumpli, cukros saláta vagy olajbogyós, citromos krumpli saláta illik hozzá.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: