Tükörtojás sütő serpenyő grafitbevonatos K-SZ-05/97-AMB
Fogyasztói ár: 6,450 Ft
A tükörtojás sütő serpenyő grafit bevonatos anyag alumínium ötvözetből kialakított forma, alakzat. Belseje grafit bevonattal kezelt, külső felszíne és alja ilaflon-nal kezelt. A tükörtojás sütő serpenyő szilikon hatású fogantyúval, nyéllel van felszerelve. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén és fatüzelésű kályhán, tűzhelyen egyaránt használható.
Megjegyzés: - Indukciós tűzhelyen nem üzemeltethető!
Mosogatógépbe rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható.
Figyelem! - Gáztűzhelyen csak gázalátéttel használható. Gázalátét nélkül használni TILOS (az egyenlőtlen hő elosztás végett megég, megvetemedik, lepereg a bevonat és a termék jótállását elveszíti)
Méretek: - átmérő: - belső: - 26 cm; - külső: - 26,5 cm; - nyéllel: 45 cm
- magasság: - belső: - 4,3 cm; - külső: - 5 cm
- tömeg: - 0,620 kg
- sütő formák száma: - 4 db
- sütő karikák átmérője: - 10 cm
- sütő karikák magassága: - 1,2 cm
Tükörtojás
Öntsünk kevés olajt egy vastagabb falú serpenyőbe, és üssük bele a tojásokat óvatosan, hogy a sárgájuk egyben maradjon. (Az olajt nem szabad előzőleg felhevíteni, mert akkor leragad a tükörtojás). A fehérjét sózzuk meg, és közepes lángon süssük, amíg a sárgája is megszilárdul. Mivel a fehérje hamarabb sül, ezért az egymás mellé helyezett tojások sárgáját forró olajjal folyamatosan locsoljuk. Ezzel elkerülhetjük, hogy a fehérje túlsüljön, és megszalonnásodjon. Lényegesen formásabb lesz a tükörtojásunk, ha normál serpenyő helyett talkedli sütőt használunk hozzá, mert a gyárilag kialakított mélyedésekbe öntött tojás nem fut szét, és nem sül össze.
Chilis flekken sült hagymával és tükörtojással
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet sertéstarja csont nélkül
- 4 fej vöröshagyma
- 4 db tojás
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál durvára őrölt bors
- 1 mokkáskanál chili paprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 mokkáskanál Cayenne bors
- étolaj
- finomliszt
Elkészítése:
A tarjaszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és befűszerezzük. A vöröshagymákat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és karikákra szedjük.
A hússzeleteket grillező serpenyőben szép pirosra sütjük.
A hagymakarikákat lisztezzük, és bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba. Szűrön lecsepegtetjük.
A tojásokból tükörtojást sütünk.
Tálaláskor a flekkent a sült hagymával, a tükörtojással és tetszőleges körettel (hasábburgonya, vegyesköret, borsófőzelék, répafőzelék stb) kínáljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: