Gránit bevonatos indukciós serpenyő 28 cm 1560 AMB
Fogyasztói ár: 12,990 Ft
A Gránit bevonatos indukciós serpenyő 28 cm 1560 AMB anyaga alumínium ötvözetből kialakított alakzat. Belső felülete gránit bevonattal kezelt. Szilikon hatású fogantyúval, nyéllel van felszerelve. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós az-az gerjesztéses és fatüzelésű kályhán, tűzhelyen egyaránt használható. Mosogatógépbe rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható.
Méretek: - átmérő belső: - 28 cm; - külső: - 28,6 cm
- átmérő nyéllel: - 47 cm
- magasság belső: - 5,1 cm; - külső: - 5,7 cm
- tömeg: - 0,905 kg
- űrtartalom: - 3 liter
Krumpliprósza hagyományos recept (Vasi, zalai parasztételek alapján)
Hozzávalók:
- 10 nagyobb burgonya
- 1/2 liter aludttej
- 14-15 evőkanál liszt
- 2 tojásnyi zsír
- 5-6 evőkanál tejföl
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd tormareszelőn lereszeljük. A leszerelt burgonyát leszűrjük. A reszeléket aludttejben gyorsan elkeverjük, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd jól összekeverjük. Erősen kizsírozott tepsibe öntjük, amelyben arányosan osztjuk el a keveréket. A megmaradt zsírban elkevert tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük. Egyes vidékeken pirított vöröshagymával is megszórják.
Fokhagymás tarja
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál tengeri só
- 2 teáskanál ételízesítő
- 1 teáskanál bors
- 2 evőkanál ecet
- 1 mokkás cukor
- 10 szelet tarja
- 1 evőkanál tengeri só
- 1 evőkanál bors
- 2 evőkanál curry
- 2 fej fokhagyma
- 2,5 dl olívaolaj
Elkészítése:
A káposztát kettéhasítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Forró olajban megdinszteljük, és közben apránként megsózzuk, ettől némi levet enged. Az íz világot fokozhatjuk némi borssal, ételízesítővel. Fedő alatt pároljuk, és ha szükséges, pici vizet adunk hozzá. Amikor a káposzta megpuhult, az ecetet és az édesítőszert keverjük hozzá és még pár percig főzzük. A hússzeletek mindkét oldalát kissé megklopfoljuk, széleit fél-fél centire bevagdaljuk. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, aztán körülbelül egy teáskanálnyi olívaolajjal, kis tálkában alaposan összekeverjük addig, amíg majonézszerűen össze nem áll. A hússzeletek mindkét oldalát sóval, borssal, curryvel alaposan befűszerezzük, majd a fokhagyma masszával bekenjük. Forró olajban sütjük meg a hús mindkét oldalát, fedő alatt.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: