Tükörtojássütő serpenyő négy részes 354636-BLX
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 4,250 Ft
Egy jó minőségű tükörtojássütő serpenyő négy részes 354636-BLX kincset ér a konyhában. Anyaga vaslemezből kialakított forma, alakzat. A tükörtojássütő serpenyő belseje, külső felszíne és alja tapadásmentes ilaflon bevonattal kezelt. Tapadásmentes bakelithatású fogantyúval, nyéllel van felszerelve.
Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén és fatüzelésű kályhán, tűzhelyen egyaránt használható.
Mosogatógépbe nem rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható.
Figyelem! - Gáztűzhelyen csak gázalátéttel használható. Gázalátét nélkül használni TILOS (az egyenlőtlen hő elosztás végett megég, megvetemedik, lepereg a bevonat és a termék jótállását elveszíti)
Méretek: - átmérő belső: - 24 cm; - külső peremmel: - 26 cm; - nyéllel: 41 cm
- magasság belső: - 2,2 cm; - külső: - 3,9 cm
- tömeg: - 0,405 kg
- sütő formák száma: - 4 db (karika)
- sütő karikák átmérője: - alsó: - 7 cm; - felső: - 9 cm
- sütő karikák magassága: - 1,5 cm
A tükörtojás forró olajban vagy zsírban kisütött egész (héj nélküli) tojás.
Magyarországon igen kedvelt reggeli étel, szokás önmagában kenyérrel és fűszerekkel fogyasztani, de főzelékek (sóska, paraj) feltétként is használják.
Szintén kedvelt reggeli étel a világ több országában, például Észak-Amerikában, Új-Zélandon, Ausztráliában, a Fülöp-szigeteken, Franciaországban, Írországban, az Egyesült Királyságban és Kolumbiában.
Népszerűségét egyszerű elkészíthetőségének és relatív olcsóságának, valamint (kevés zsiradékkal elkészítve) egészséges és tápláló mivoltának köszönheti.
Spenót tükörtojással
Hozzávalók 1 személynek:
- 1 db tojás
- 5 dkg friss, nyers spenót
- 5 dkg rukkola
- 5 dkg csípős kolbász
- fél marék dió
- 5 db koktélparadicsom
- 2 dkg vaj
- 3 dkg kecskesajt
Elkészítése:
Jól mossuk meg a spenótot, a rukkolát és a paradicsomokat. Ízlés szerint helyezzük őket egy tányérra. Erre jön majd tojásunk.
A karikára vágott csípős kolbászt egy serpenyőben a vajon jól süssük ki, tegyük azt is a tányérra.
Készítsük el a tükörtojást a kolbászzsíros-vajas serpenyőben, dobjuk rá a sajtot is, ha ez utóbbi is szépen megsült, a sajtos tojást csúsztassuk a többi hozzávalóra vagy mellé. Szórjuk meg dióval (ez kitűnően helyettesíti egyébként a péksüteményt vagy kenyeret). Ha kívánjuk, néhány karika hegyes erős paprikával lehet dobni még bolondítani!
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: