Indukciós grill serpenyő kerámia bevonattal szögletes AG24C RL
Fogyasztói ár: 9,990 Ft
A kerámia bevonatos grill serpenyő anyaga alumínium öntvény, több rétegű kerámia bevonattal. A kerámia bevonatos grill serpenyőben, a kerámia bevonatnak köszönhetően, a zsiradékok használata minimális mennyiségre csökkenthető anélkül, hogy az étel odaégne. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós, az-az gerjesztéses és fatüzelésű kályhán egyaránt használhatóak. A több rétegből álló hővezető alja, talpa biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható, mosogatógépbe mosogatható.
Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - hosszúság alsó belső: - 20 cm; - külső: - 21 cm
- hosszúság felső belső: - 23,5 cm; - külső: - 25,5 cm; - nyéllel: - 43,5 cm
- magasság belső: - 3,5 cm; - külső: - 4 cm
- tömeg: - 0,790 kg
- űrtartalom: - 1,70 liter
Natúrszelet
Hozzávalók:
- 2 szelet borda vagy felsál/fő
- kevés liszt
- olaj vagy vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A hússzeleteket besózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Sütés előtt felitatjuk róla a nedvességet, majd kevés olajon vagy vajon hirtelen lángon pirosra sütjük mindkét oldalát.
Roston sült harcsa
Hozzávalók:
- 1 kg harcsa
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- kevés olívaolaj
- fokhagyma
- bazsalikom
- kapor
- petrezselyem,
- őrölt kömény
Elkészítése:
A harcsát kb. 10 mm vastag szeletekre vágjuk. az olívaolajban a fűszerekből elkészítjük a fűszer-keveréket és ezzel bekenjük a harcsa szeleteket és állni hagyjuk egy két órát. Majd a harcsa szeleteket grillen megsütjük. Vöröshagymamártással tálaljuk.
Erdélyi fatányéros
Hozzávalók:
- 25 dkg sertéskaraj
- 25 dkg borjúcomb
- 25 dkg bélszín
- 15 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg zsír
- 80 dkg főtt burgonya
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Mindegyik húsból négy szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, megsózzuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük. Ez után a visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek.
Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát, és erős tűzön megpirítjuk.
A tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat.
Úgy is variálhatjuk, hogy bélszín helyett borjúmájat használunk, és nem csak lisztbe mártva sütjük a húsokat; a borjút kirántva, a karajt párizsi szeletnek panírozva, a májat lisztbe mártva sütjük ki. Tálaláskor a krumpli mellett párolt rizsből kis félgömböket formázhatunk, káposztasalátával, csemege uborkával, almapaprikával, céklával szegélyezzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: