Rozsdamentes tepsi grillrácsos 35x26 cm 812/315-DOM
Fogyasztói ár: 6,450 Ft
A rozsdamentes rácsos tepsi több feladatot ellátó, és célt szolgáló hasznos konyhai sütőeszköz, melyet a civilizált ételelkészítés során használunk. Vásároljon a rozsdamentes rácsos tepsi kínálatunkból! A rozsdamentes rácsos tepsi elengedhetetlen tartozéka a konyhának. A rozsdamentes rácsos tepsi 1 mm vastagságú krómlemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A rozsdamentes rácsos tepsi gyakorlatias, formatervezett és vonzó a külseje. A rozsdamentes rácsos tepsi könnyen tisztítható, mosogatógépbe rakható.
Figyelem! - űrtartalom = a rozsdamentes rácsos tepsi színültig töltve!
Méretek: - hosszúság belső: - 32,30 cm; - külső: - 35 cm
- szélesség belső: - 23,50 cm; - külső: - 26 cm
- magasság belső: - 4,95 cm; - külső: - 5,20 cm
- tömeg: - ráccsal: - 0,730 kg; - rács nélkül: - 0,560 kg
- űrtartalom: - 3,70 liter
Báránycomb 6 személyre
Hozzávalók:
- 1 báránycomb (kb. 1,5 kg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
- 1 csomó leveszöldség
- 1 zeller, 1 póréhagyma
- 1/2 I száraz fehérbor
- legalább 6 nagy fejű csiperkegomba (kb. 30 dkg)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 teáskanál vaj vagy margarin
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 15 dkg tejszínes krémsajt
- 3 teáskanál étkezési búzakeményítő
- 1 dl tejszín
- só, fehér bors
- a díszítéshez tetszés szerint zöldfűszerek
Elkészítése:
A báránycombról a faggyút és az inakat éles késsel eltávolítjuk. A fokhagymát összezúzzuk vagy igen apró kockákra vágjuk. 2 evőkanál olívaolajban elkeverjük a fokhagymát, a szárított provence-i fűszereket, a sót meg a borsot, majd a húst körös-körül megkenjük. Kb. 15 percig pácoljuk. A maradék felforrósított olajon a bárányhúst minden oldalról megpirítjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 1/2 órát sütjük. A leveszöldséget, a zellert meg a póréhagymát feldaraboljuk, és a hús mellé helyezzük. További 1/2 órát sütjük. Közben időnként meglocsoljuk a fehérborral. A töltelékhez a gombaszárakat óvatosan kicsavarjuk, és a vöröshagymával együtt apróra felkockázzuk. A felforrósított vajon megpároljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A felaprított petrezselyemzöldet elkeverjük a krémsajttal, majd a hagymás-fűszeres gombavagdalékhoz keverjük. A masszával megtöltjük a gombafejeket. A báránysültet kivesszük a sütőből, és melegen tartjuk. A gombafejeket a még forró sütőbe toljuk, amíg átsülnek, illetve amíg a krémsajtos töltelék megolvad (kb. 10 perc). A leszűrt pecsenyelevet felforraljuk, besűrítjük a kevés tejszínnel elkevert keményítővel, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt. A mártást sóval, borssal ízesítjük. A báránycombot a töltött gombafejekkel tálra helyezzük, és zöldfűszerekkel tetszés szerint díszítjük. A mártást külön kínáljuk hozzá.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: