Qualum Basic indukciós serpenyő 20 cm 054/210-AMB
Fogyasztói ár: 6,650 Ft
Vásároljon a Qualum Basic indukciós serpenyő kínálatunkból! A Qualum Basic indukciós serpenyő kovácsolt alumínium ötvözetből készül, ami nagyon tartós, és ellenáll a deformálásnak. A Qualum Basic indukciós serpenyő elengedhetetlen tartozéka az edénykészletünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. A Qualum Basic indukciós serpenyő vastag falai tárolják a hőt, igy a serpenyő hosszabb ideig marad meleg, és maga a sütés is gazdaságosabb. Az indukciós serpenyő belsejét tapadásmentes Qualum Basic bevonat borítja. A Qualum Basic bevonat garantálja az egészséges, alacsony zsírtartalmú sütést az ételek letapadás nélkül. A Qualum Basic nagyon jó tapadásgátló és kopásállóságú bevonat. Ahhoz, hogy az indukciós serpenyő tapadásgátló és kopásállóságú bevonatát megőrizzük, fém tárgyal nem nyúlhatunk bele, csak fa, műanyag vagy szilikon komponensű műanyag tárgyal. A vastag indukciós talp biztosítja azt, hogy a serpenyő minden típusú tűzhelyen használható legyen. A vörös külső szín, a fekete nyéllel kombinálva, kiemeli az indukciós serpenyő elegáns formáját, és fényűző jelleget kölcsönöz neki.
Megjegyzés: - Bárminemű fém tárgyal, fém kanállal, fém villával, fém késsel a serpenyő nem szabad nyúlni, mert megsérthetjük a bevonatot.
Figyelem! - űrtartalom = a serpenyő színültig töltve
Figyelem! - Garanciát érvénytelenítő ok, (elveszti a garanciát) ha fém tárgyat használunk a fazékba, úgy a főzésnél mint a tálalásnál!
Méretek: - átmérő alsó belső: - 16,50 cm; - külső: - 17 cm
- átmérő felső belső: - 20 cm; - külső: - 21,20 cm
- átmérő nyéllel: - 41,50 cm
- magasság belső: - 4 cm; - külső: - 4,50 cm
- tömeg: - 0,725 kg
- űrtartalom: - 1 liter
Erdélyi fatányéros
Hozzávalók:
- 25 dkg sertéskaraj
- 25 dkg borjúcomb
- 25 dkg bélszín
- 15 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg zsír
- 80 dkg főtt burgonya
- só, bors, ízlés szerint
- 5-7 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Mindegyik húsból négy szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük (klopfoljuk), sózzuk, borsozzuk, bekenjük a tört fokhagymával és lefödve egy tálkában, minimum fél órát állni hagyjuk. Majd a serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük. Ez után a visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek.
Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát, és erős tűzön megpirítjuk.
A tálalótál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat.
- Olyan változatban is elkészíthetjük a fatányérost, hogy a bélszín helyett borjúmájat használunk, és lisztbe mártva sütjük a húsokat. A borjúhúst kirántva, a karajt párizsi szeletnek panírozva, a májat lisztbe mártva sütjük ki. Tálaláskor a krumpli mellett párolt rizsből kis félgömböket formázhatunk, káposztasalátával, csemege uborkával, almapaprikával, céklával szegélyezzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: