Műanyag ételhordó 4 részes 101/409-SZ
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 3,850 Ft
A műanyag ételhordó 4 edényből áll, melyek űrtartalma egyenként 1,20 liter. Mindegyik edényhez fedő is tartozik, és az edények könnyedén összecsatolhatóak egy ételhordó füllel. Az ételhordó fagyasztóba tehető, mikrohullámú sütőben használható, mosogatógépben mosható. A műanyag ételhordó 4 részes anyaga első osztályú szilikonalapú műanyag (Polisztirol).
Tisztítása: - hagyományos módon, semleges folyékony mosogatószerrel, vagy mosogatógéppel. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
Méretek: - átmérő belső: 15 cm; - külső peremmel: 17 cm; - füllel: 19 cm
- magasság belső: 6,80 cm; - külső: 7,20 cm; - fedővel: 7,30 cm
- anyagvastagsága: 0,20 cm
- tömeg: 0,090 kg
- űrtartalomi edényenként: 1,20 liter
Ételhordó összerakva:
- magasság: 30 cm; - fogóval: 37 cm
- tömeg: 0,385 kg
- űrtartalom összerakva: 4,80 liter
Csirkecomb leves 6 személyre
Hozzávalók:
- 500 g kicsontozott csirkecomb, bőre nélkül, csíkokra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 200 g lilahagyma
- 125 g vékonyan felszeletelt ánizskapor
- 6 db paradicsom
- 125 g aszalt sárgabarack
- 2 db chili paprika
- 1,5 l csirkealap lé
- 2 db narancs
- só és borsó (ízlés szerint)
- A díszítéshez: - mentalevél
A pácalaphoz:
- 25-25 g apróra vagdalt menta, petrezselyem, koriander és bazsalikom
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál őrölt kurkuma gyökér
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 db. citrom leve
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A pác hozzávalóit jól össze turmixszoljuk és a csirkecomb csíkokra kanalazzuk. Fél napig hűtött helyen hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A húst az olívaolaj felén kisütjük. A maradék olajon a felvágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzákeverjük az ánizskaprot és a maradék páclevet. A feldarabolt paradicsomot, barackot és chilit néhány percig pároljuk benne. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a csirkét, lefedjük és takarékon 20 percig pároljuk. A narancsgerezdeket még negyed óráig főzzük fedő nélkül, sóval és borssal ízesítjük. Tálaláskor mentalevelet szórunk a tetejére.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: