G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Rozsdamentes zöldség - gyümölcsmosó nyeles kosár 810789-DOM

Rozsdamentes zöldség - gyümölcsmosó nyeles kosár 810789-DOM
Gyártó: DOMOTTI
Származási ország: Lengyelország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Rozsdamentes zöldség - gyümölcsmosó nyeles kosár 810789-DOM Rozsdamentes zöldség - gyümölcsmosó nyeles kosár 810789-DOM Rozsdamentes zöldség - gyümölcsmosó nyeles kosár 810789-DOM
A Rozsdamentes zöldség - gyümölcsmosó nyeles kosár 810789-DOM krómlemezből készült félgömb alakú lyukacsos aljú és oldalú talpas konyhai eszköz. A zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, nyers húsok vízsugár alatti mosására, majd lecsöpögtetésére használható gyakorlatias edény. A kifőtt tésztaszűrésre is alkalmas. Mosogatógépbe rakható.
 
Részletes méretleírás:
- átmérő belső alsó: 10 cm; - külső alsó: 13 cm
- átmérő belső felső: 21 cm; - külső felső: 23,50 cm; - nyéllel: 41 cm
- magasság belső: 8,50 cm; - külső: 10 cm
- tömege: 0,245 kg
- űrtartalom: 1,40 liter
 
Bableves csülökkel és kolbásszal
 
Hozzávalók (kb. hat adag)
 25 dkg szárazbab (tarka vagy fehér)
 20 dkg füstölt csülök (csontozott)
 15 dkg füstölt kolbász, karikázva
 4 szál sárgarépa, karikára vágva
 2 szál petrezselyemgyökér, karikára vágva
 2 db nagyobb krumpli, közepes kockára vágva
 1 nagy fej vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
 4 evőkanál olaj
 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
 1 kötés aprított petrezselyem
 1-3 petrezselyem
 4 babérlevél
 tejföl
 2 evőkanál liszt (elhagyható)
 
Elkészítése:
- A szárazbabot egy szűrőn jól átmossuk és legalább 7-8 órára hideg vízben áztatjuk.
Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözött petrezselyem csomagot, fokhagymát, babérlevelet, borsot annyi vízben, hogy ellepje, még ne sózzuk! (A csülök elég ízt adhat, várjuk meg, míg megfő.)
Kb. egy-másfél óra elteltével jöhet az áztatott bab, közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna.
Fél óra múlva tegyük bele a répákat, 20 perc múlva a krumpli kockákat és a karikára vágott kolbászt. Ekkor jöhet a fűszerpaprika, attól függően, mennyi színt engedett magából a kolbász.
Ha minden hozzávaló megpuhult, akkor elkészült a levesünk, és vegyük ki belőle a hagymát és a petrezselyem csomót.
Tetszés szerint besűríthetjük lisztből, zúzott fokhagymából, pirospaprikából és olajból készült rántással, vagy főzhetünk bele pár marék csipetkét.
Aki savanyúan szereti, tegyen hozzá pár evőkanál ecetet a krumplival és kolbásszal együtt a fazékba.
Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel levesünket, de a legfontosabb, hogy az asztalon legyen nagyon-nagyon sok tejföl!

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: