Piros pöttyös 5,50 literes zománcozott fazék 066598-BLX
Fogyasztói ár: 9,450 Ft
A piros pöttyös 5,50 literes zománcozott fazék anyaga 1 mm vastag acéllemez. A fazék külső és belső felülete kétszer van zománcozva. A zománcozott fazék piros pöttyös gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Figyelem! - Sütőbe, kemencébe csak fedő nélkül tehető mivel a fedő gombja műanyag és megolvadhat!
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható.
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe tilos a használata!
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 22 cm
- átmérő külső: 22,40 cm; - felső peremnél: 24,20 cm; - fülekkel: 30,50 cm
- magasság belső: 17,50 cm; - külső: 18,50 cm; - fedővel: 21,50 cm
- tömeg fedővel: 1,610 kg; - fedő nélkül: 1,230 kg; - fedő: 0,380 kg
- űrtartalom: 5,50 liter
Bableves csülökkel és kolbásszal
Hozzávalók (kb. hat adag)
25 dkg szárazbab (tarka vagy fehér)
20 dkg füstölt csülök (csontozott)
15 dkg füstölt kolbász, karikázva
4 szál sárgarépa, karikára vágva
2 szál petrezselyemgyökér, karikára vágva
2 db nagyobb krumpli, közepes kockára vágva
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt (elhagyható)
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
1 kötés aprított petrezselyem
1-3 petrezselyem
4 babérlevél
- tejföl
- só, bors, ízlés szerint
Elkészítése:
- A szárazbabot egy szűrőn jól átmossuk és legalább 7-8 órára hideg vízben áztatjuk.
Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözőt petrezselyem csomagot, fokhagymát, babérlevelet, borsot annyi vízben, hogy ellepje, még ne sózzuk! (A csülök elég ízt adhat, várjuk meg, míg megfő.)
Kb. egy-másfél óra elteltével jöhet az áztatott bab, közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna.
Fél óra múlva tegyük bele a répákat, 20 perc múlva a krumpli kockákat és a karikára vágott kolbászt. Ekkor jöhet a fűszerpaprika, attól függően, mennyi színt engedett magából a kolbász.
Ha minden hozzávaló megpuhult, akkor elkészült a levesünk, és vegyük ki belőle a hagymát és a petrezselyem csomót.
Tetszés szerint besűríthetjük lisztből, zúzott fokhagymából, pirospaprikából és olajból készült rántással, vagy főzhetünk bele pár marék csipetkét.
Aki savanyúan szereti, tegyen hozzá pár evőkanál ecetet a krumplival és kolbásszal együtt a fazékba.
Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel levesünket, de a legfontosabb, hogy az asztalon legyen nagyon-nagyon sok tejföl!
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: