Indukciós serpenyő fedővel 28 cm 520760-AMB
Fogyasztói ár: 19,990 Ft
Az Indukciós serpenyő fedővel 28 cm 520760-AMB anyaga kovácsolt alumínium. A serpenyő belső felülete Qualum Basic Stone Edition kőutánzó bevonattal kezelt, ami nagyon jó tapadásgátló tulajdonságokkal, és jó kopásállósággal rendelkezik. Soft Touch anyaggal borított, magas hő-ellenállású fülekkel van felszerelve, úgy a serpenyő, mint a fedő. A fedő szellőzőnyílással ellátott vastag hőálló üveg, ami rozsdamentes acélpánttal van peremezve. A teljes felületű indukciós ajzat, lehetővé teszi, hogy háromszor gyorsabban melegedjen az edény a többi indukciós edényhez képest és azt, hogy bármilyen főzőlapon vagy égőzónán használni lehessen az átmérőjétől függetlenül. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós, az-az gerjesztéses és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben nem mosható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 21 cm; - felső belső: 28 cm
- átmérő alsó külső: 21,50 cm; - felső külső: 29 cm; - fülekkel: 42 cm
- átmérő tűzhelyre felfekvő: 21,50 cm
- magasság belső: 7,10 cm; - külső: 7,36 cm
- magasság fedővel: 15 cm
- tömeg fedővel: 1,795 kg; - fedő nélkül: 1,035 kg
- űrtartalom: 3,30 liter
Csirkepaprikás
50 dkg csirkemell
4 db csirkecomb (lehet felső vagy alsó, illetve egyben is)
2 nagy db vöröshagyma
1 kisebb kötés petrezselyemzöldje
2 teáskanál fűszerpaprika
2-3 evőkanál ólivá olaj, vagy sertés zsír (vagy az egyik, vagy a másik, de soha ne keverjük) Megjegyzés: - sertészsírral az igazi!
3 dl tejföl
1 popózott evőkanál finomliszt
1 dl víz
- bors, só ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá a borsot és forraljuk fel.
Mikor felforrt rakjuk bele a csirkecombokat és a darabolt mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni). Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni. Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan, hogy ne törjük szét a húst és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk. Nokedlivel tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: