Abáló kosár 5035 N
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 6,990 Ft
Egy abáló kosár kincset ér a disznóvágásnál. Abáló kosár 5035 N a legjobb választás. Abáló kosár nélkül nincs disznóvágás. Abáló kosár megvásárlása a legjobb választás, ha könnyíteni szeretnénk munkánk, a hurkák, szalonnák abálásánál. Az abáló kosár anyag összetétel 1 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, furatozva, alakra préselve kizárva minden-nemű illesztést, forrasztást vagy hegesztést, utána pedig zománcozva. Az abáló kosár fogantyúja gömbacél, ami mozgatható (dönthető, vagy felállítható) az abáló kosárra hegesztett tartószerkezetben.
Méretek: - átmérő alsó belső: - 35 cm; - külső: - 36 cm
- átmérő felső belső: - 42,5 cm; - külső: - 45 cm; - füleknél: - 50 cm
- magasság belső: - 10,70 cm (kosár), - felemelt fogantyúval: - 36 cm
- tömeg: - 1,550 kg
- űrtartalom: - 12,50 liter
Erdélyi véres hurka
A véres hurkában az a jó, hogy annyiszor készíthetjük, ahányszor egy-egy szomszédunk disznót vág. Érdekes módon kevesen szeretik, és még kevesebben készítik, inkább elengedik a disznó vérét. Mi mást ajánlunk, mert nem csak a véres hurka finom, de reggelire a hagymás sült vér sem utolsó dolog.
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg alvadt vér, a savótól különválasztva, felkockázva
- 2 dl rizs, vízben átmosva (kétszer, háromszor cseréljünk vizet), majd megfőzve
- 4 fej hagyma aprítva, fél evőkanál disznózsíron megdinsztelve
- fél kg tokaszalonna és 1 kg sertéshús megfőzve, felkockázva
- 1 evőkanál só vagy ízlés szerint
- 2 teáskanál őrölt fekete bors
- 2 evőkanál morzsolt majoránna
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 2 evőkanál morzsolt csombor
Elkészítése:
A vért, majd a főtt tokaszalonnát és húst húsdarálón ledaráljuk. Összekeverjük a hagymával, a rizzsel és fűszerezzük. A masszát hurkatöltőbe töltjük és bélbe engedjük. A hurkát egy vászon zsákba, forrásban levő vízben körülbelül 15 percig abáljuk, majd kiszedjük és hagyjuk lehűlni.
Fogyasztható hidegen, lila hagymával és friss kenyérrel. Sütve, puliszkával vagy főtt burgonyával. Savanyúságnak csemege uborka, savanyú káposzta (fejes), dinsztelt savanyú káposzta vagy torma ajánlott.
Erdélyi májas hurka
Hozzávalók:
- 1 sertésmáj
- 1 sertéstüdő
- 1 szív és 1 vese
- 20 dkg rizs
- 20 dkg vöröshagyma
- 50 dkg tokaszalonna
- 10 dkg mazsola
- 1 szelet körbevágott kenyér
- 6 db közepes nagyságú, savanykás, borízű alma
- 1 teáskanál pástétomfűszer
- 1 teáskanál pirospaprika
- 10 dkg zsír
- ízlés szerint só (6-8 dkg)
- 1 teáskanál törött fekete bors (fele mennyiségben is lehet készíteni)
Elkészítése:
Az összes húsfélét és szalonnát (a máj kivételével) sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsöpögtetjük és ledaráljuk. A májat nyersen hozzádaráljuk. A kenyeret egészen apróra vagdaljuk, és úgy adjuk a masszához. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, a mazsolát ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk vagy megreszeljük, és a zsíron üvegesre fonnyasztjuk. A megmosott rizst megfőzzük, ezután hideg vízzel leöblítjük. Végül az egészet összekeverjük a fűszerekkel, és annyi húslevet adunk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk. Ezt a masszát lazán betöltjük a hurkabélbe, és szorosan elkötjük, hogy a töltelék ki ne folyjon belőle. 20 – 25 percig abáljuk, majd hideg vízbe téve lehűtjük, és deszkán lecsepegtetjük. Fogyasztásig hideg helyen tároljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: