Zománcozott tálalótányér ovális 30 cm KP-30/20-BB
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Zománcozott tálalótányér ovális 30 cm KP-30/20-BB vásárlása a legjobb választás az Edények.hu webáruházából A zománcozott tálalótányér anyag összetétele 1 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést, majd duplán zománcozzák a már eredeti alakját elnyert edényt. A zománcozott tálalótányér időálló, könnyen tisztítható.
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - átmérő (D1): - alsó: - 21,5 cm, - felső belső: - 28 cm, - felső külső: - 30 cm
- átmérő (D2): - alsó: - 12 cm, - felső belső: - 18,5 cm, - felső külső: - 20 cm
- magasság: - belső: - 3 cm, - külső: - 3,5 cm
- tömeg: - 0,275 kg
- űrtartalom: - 0,90 liter
Holland rakott tojás
Hozzávalók:
- 6 fej vöröshagyma
- 12 kemény tojás
- 2 evőkanál olíva olaj
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát karikára vágjuk, az olajon ropogósra sütjük. Tűzálló tál aljára tesszük a hagyma felét, erre tesszük a karikára vágott tojásokat. Befedjük a hagyma másik felével, az egészet leöntjük a tejföl, tojássárgája, só keverékével. A vajban megpirítjuk a morzsát, a tál tetejére szórjuk, megsütjük. Ne pirítsuk meg túlságosan.
Tonhalas szendvics
Hozzávalók:
- 4 szelet szendvicskenyér
- 1 doboz tonhal saját levében
- 1 főtt tojás
- paprikával töltött zöld olajbogyó
- 2 evőkanál majonéz
- 1 kiskanál mustár
- 5 dkg vaj
- hagyma
- kapor
- piros paprika
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- tormahab
- csemege uborka
Elkészítése:
A kenyereket megvajazzuk, a tonhalat lecsepegtetjük és villával szétnyomkodjuk. A majonézt elkeverjük a mustárral, sóval, borssal és belekeverjük a tonhalat. Szeletekre vágjuk a tojást és az olajbogyókat. A kenyérszeleteket bekenjük a tonhalkrémmel, tojásszeleteket és uborkaszeleteket rakunk rá. Olíva bogyó szeletekkel, tormahab rózsákkal, hagymakarikákkal, paprikacsíkokkal és kapor ágacskával díszítjük.
Hagymás krumpli (pityóka, burgonya) 4 (négy) személyre
Hozzávalók:
- 75 dkg burgonya
- 2 nagy lila hagyma
- 4 evőkanál olaj
- ecet
- só
- cukor
- 1 púpozott mokkáskanál törött fekete-bors
- 1-1 mokkáskanál koriander és mustármag
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Egy lábosba kb. fél liter vizet töltünk, majd ecetet, cukrot és sót teszünk bele, és felforraljuk. Ez alatt a lila hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd az összes fűszerrel együtt (kivéve a borsot) a vízbe tesszük. Megvárjuk, amíg újra felforr, eközben a krumplit is meghámozzuk, felkarikázzuk, majd a vízbe tesszük ezt is, de már nem főzzük tovább. Miután kihűlt, leszűrjük, és egy salátástálba tesszük. Olajt öntünk rá, borsozzuk, majd lefedve a hűtőben állni hagyjuk.
Sertéshúsos fasírozott
Hozzávalók:
- 4 db áztatott zsemle
- 1 kg darált sertés hús (lapocka)
- 2 db kisebb krumpli
- ízlés szerint fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fekete-bors
- őrölt édes-nemes pirospaprika, ízlés szerint
- 2 db tojás
- olíva olaj
Elkészítése:
A zsemléket beáztatjuk. A krumplit és a fokhagymát sajtreszelőn nagyon apróra lereszeljük,
Egy tálban minden alkotóelemet kézzel összegyúrunk.
Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk.
Pogácsákat formázunk, és olajban kisütjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: