G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Rozsdamentes kávéfőző 2 személyes TD-2

Rozsdamentes kávéfőző 2 személyes TD-2
Gyártó: TIDAL
Származási ország: Olasz
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 3,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Rozsdamentes kávéfőző 2 személyes TD-2 Rozsdamentes kávéfőző 2 személyes TD-2 Rozsdamentes kávéfőző 2 személyes TD-2 Rozsdamentes kávéfőző 2 személyes TD-2
Rozsdamentes kávéfőző 2 személyes TD-2 eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A kávéfőző anyag összetétele 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél, felnyitható fedő, pont-hegesztett rozsdamentes fogantyú, és fedő. Szilikon tömítőgyűrű biztosítja a tökéletes zárást és szigetelést a kávéfőző alsó és felső teste között. Gáz, és fatüzelésű kályhán (tűzhely) egyaránt használhatóak. Mosogatógépbe rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható.
 
Méretek: - átmérő alsó: - 8,5 cm; - felső: - 5,3 cm; - közép: - 5 cm
               - magasság alsó rész: - 7 cm; - felső rész: - 8 cm; - egybe fedővel: - 15,5 cm
               - tömeg: - 0,259 kg
               - űrtartalom: 0,125 liter, az-az 2 (kettő) adag kávé
 
A hölgyek érdeme! 
 - Az európai hölgyek világában nem igazán vált elfogadhatóvá, hogy a kávézaccot a feketével együtt megigyák, ezért különböző szűrővariációkat kezdtek el kifejleszteni. Kerámiából készült, lukakkal ellátott kosarakat tettek a kávéskannába, mely a zacc, jelentős részét felfogta. Dugattyús kávéfőzőt készítettek, melyben egy lukacsos szűrőt lenyomva, az edény aljára préselték a kávéőrleményt. Az igazi áttörést azonban Melitta Bentz papírból készült szűrője hozta. A porózus papírt - a ma is ismert kávé filtert - eleinte kézzel történő forrázáshoz használták, később kifejlesztették az ún. filteres kávéfőzőket, melyeknek számos változata kapható a szaküzletekben. A készülék használata rendkívül egyszerű: a kávétartóba bele kell helyezni a filtert, ebbe kerül az őrölt kávé. A víztartály megtöltése után nincs más dolgunk, mint a készüléket bekapcsolni és várni, hogy lecsöpögjön a forró ital. A művelet végeredménye egy, az eszpresszónál jóval gyengébb kávé lesz, ami annak köszönhető, hogy a filteres kávéfőző az automatákkal ellentétben nem préseli az őrleményt, és nem képződik nyomás sem, ami több aroma- és íz anyagot juttatna az italba. Ezt a főzetet nevezzük német kávénak. Ha Németországban járva egy kávét rendelünk, ezért fordulhat elő, hogy az általunk gondolt eszpresszó helyett ilyen - filteres kávéfőzővel készült - feketét kapunk.
 
Cappuccino
 
A krémes espresso és a habosított tej tökéletes elegye, „házassága”. A tökéletes cappuccino egy rész kávéból, egy rész 60 - 70 °C - ós tejből és egy rész tejhabból készül. A kávézási szokásaikról híres olaszoktól került át nyelvünkbe a jól ismert kapucsínó. Helyesírás szempontjából talán ez az egyik legproblémásabb olasz szó a magyarban. Eredetileg cappuccino formában írandó, azonban az olasz alak átvétele komoly gondot okozott, és a legtöbb esetben helytelenül használták. Az MHSz. megjelenése óta (1999) fonetikusan, kapucsínó alakban kell írni, ezáltal elkerülhetők az eredeti alak írásából származó helyesírási hibák is. Nevének eredete érdekes. A „csuklya, kapucni” jelentésű capuccio szóból ered, ez pedig vagy a késői latin caputium „fejrevaló, csuklya” átvétele a latin caput „fej” szóból, vagy pedig (és ez a valószínűbb) az olasz cappa „csuklyás köpeny” származéka az azonos latin szóból. A szó a kapucinusok viseletének a tartozékára, illetve színére utal. Ezen kívül számtalan, Olaszországból származó alkohol is elterjedt, de ezekre itt nem térek ki. Láthatjuk, hogy az elnevezések többféleképpen történhetnek. Gyakori a metaforikus névadás, amikor alaki hasonlóság alapján neveznek el egy-egy ételt. Így kapta a nevét a spagetti, a ciabatta, a calzone vagy akár a penne. De metaforikus a kapucsínó vagy a frutti di mare kifejezés is.
 
A „kotyogó” és a filteres kávéfőzés!
A háztartási presszókávé készítő, népszerű nevén „kotyogó”.
 
A Kárpát-medencében a mai napig a legelterjedtebb kávéfőző az ún. „kotyogó”, amelyben a víz alulra kerül, s fölé egy szűrőbe töltik a kávét. A forró víz szinte átpréselődik a kávérétegen, s kioldja az őrölt kávéból a hatóanyagokat és az aromákat, majd a felső részből a kész kávét ki lehet önteni. A nevét onnan kapta, hogy a csőben, amin keresztül kifolyik a kávé, egy súly található, ami a kávé főzése közben kotyogó hangot ad (nem mindegyik kávéfőző kotyogó, ami úgy is néz ki): - a főzés közben a gőz megnövekedett nyomása felemeli a súlyt, a kávé kifolyik a felső tároló edénybe, majd a nyomás csökkenésével a súly visszaesik a helyére. Ezzel a módszerrel a nagyobb nyomású vízgőznek köszönhetően aromában és koffeintartalomban is erősebb kávé érhető el.
 
A filteres kávéfőzők szintén otthoni használatra valók, a filterbe tett kávét öntik le forró vízzel. Az eredmény: sokkal gyengébb kávé a kotyogónál.
Eszpresszókávé
 
A magyar származású Francesco Illy (Illy Ferenc) fejlesztette ki a kávé vákuumos csomagolását, valamint a presszókávé-automata elődjét.
 
Eszpresszókávéról (röviden: presszókávé, de olasz eredete után elnevezése "espresso") akkor beszélünk, ha a 88-92 °C-os vizet 9 atmoszféranyomással préseli át az erre alkalmas gép, a mintegy 7 g őrölt kávéból készült, tömörített "pogácsán", 20-30 másodperc alatt. Az eredmény 25-35 ml főzet. A rövidebb espresso-t ristretto-nak, a hosszabbat lungo-nak hívják. Ezek szolgálnak alapul a cappuccino, a macchiato, a latte macchiato és számos más kávéital készítéséhez. A megfelelő minőségű kávéból a fenti paraméterek betartásával készített espresso tetején 2–4 mm vastagságú, hosszabb ideig megmaradó sűrű krém (crema) képződik.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: