G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Kotyogós kávéfőző 3 adagos AL

Kotyogós kávéfőző 3 adagos AL
Származási ország: Svájc
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,150 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Kotyogós kávéfőző 3 adagos AL Kotyogós kávéfőző 3 adagos AL Kotyogós kávéfőző 3 adagos AL

Egy jó minőségű kávéfőző kincset ér a konyhában. <Kotyogós kávéfőző 3 adagos AL> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A kávéfőző anyag összetétele 99 % - kos vegytiszta élelmiszer ipari polírozott alumínium öntvény, felnyitható fedő, bakelit fogantyú, és gomb a fedőn. Szilikon tömítőgyűrű biztosítja a tökéletes zárást és szigetelést a kávéfőző alsó és felső teste között. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén és fatüzelésű kályhán (tűzhely) egyaránt használhatóak. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható.
Figyelem: - INDUKCIÓS FŐZŐLAPON NEM ÜZEMEL!

Méretek: - átmérő: - alsó: - 8 cm, - felső: - 9 cm
               - magasság: - 15 cm, - fedő nélkül: - 12 cm
               - tömeg: - 0,25 kg
               - űrtartalom: - 3 (három) adagos (EU szabvány)

A hölgyek érdeme

Az európai hölgyek világában nem igazán vált elfogadhatóvá, hogy a kávézaccot a feketével együtt megigyák, ezért különböző szűrővariációkat kezdtek el kifejleszteni. Kerámiából készült, lukakkal ellátott kosarakat tettek a kávéskannába, mely a zacc, jelentős részét felfogta. Dugattyús kávéfőzőt készítettek, melyben egy lukacsos szűrőt lenyomva, az edény aljára préselték a kávéőrleményt. Az igazi áttörést azonban Melitta Bentz papírból készült szűrője hozta. A porózus papírt - a ma is ismert kávé filtert - eleinte kézzel történő forrázáshoz használták, később kifejlesztették az ún. filteres kávéfőzőket, melyeknek számos változata kapható a szaküzletekben. A készülék használata rendkívül egyszerű: a kávétartóba bele kell helyezni a filtert, ebbe kerül az őrölt kávé. A víztartály megtöltése után nincs más dolgunk, mint a készüléket bekapcsolni és várni, hogy lecsöpögjön a forró ital. A művelet végeredménye egy, az eszpresszónál jóval gyengébb kávé lesz, ami annak köszönhető, hogy a filteres kávéfőző az automatákkal ellentétben nem préseli az őrleményt, és nem képződik nyomás sem, ami több aroma- és íz anyagot juttatna az italba. Ezt a főzetet nevezzük német kávénak. Ha Németországban járva egy kávét rendelünk, ezért fordulhat elő, hogy az általunk gondolt eszpresszó helyett ilyen - filteres kávéfőzővel készült - feketét kapunk.

Cappuccino

A krémes espresso és a habosított tej tökéletes elegye, „házassága”. A tökéletes cappuccino egy rész kávéból, egy rész 60 - 70 °C - ós tejből és egy rész tejhabból készül. A kávézási szokásaikról híres olaszoktól került át nyelvünkbe a jól ismert kapucsínó. Helyesírás szempontjából talán ez az egyik legproblémásabb olasz szó a magyarban. Eredetileg cappuccino formában írandó, azonban az olasz alak átvétele komoly gondot okozott, és a legtöbb esetben helytelenül használták. Az MHSz. megjelenése óta (1999) fonetikusan, kapucsínó alakban kell írni, ezáltal elkerülhetők az eredeti alak írásából származó helyesírási hibák is. Nevének eredete érdekes. A „csuklya, kapucni” jelentésű capuccio szóból ered, ez pedig vagy a késői latin caputium „fejrevaló, csuklya” átvétele a latin caput „fej” szóból, vagy pedig (és ez a valószínűbb) az olasz cappa „csuklyás köpeny” származéka az azonos latin szóból. A szó a kapucinusok viseletének a tartozékára, illetve színére utal. Ezen kívül számtalan, Olaszországból származó alkohol is elterjedt, de ezekre itt nem térek ki. Láthatjuk, hogy az elnevezések többféleképpen történhetnek. Gyakori a metaforikus névadás, amikor alaki hasonlóság alapján neveznek el egy-egy ételt. Így kapta a nevét a spagetti, a ciabatta, a calzone vagy akár a penne. De metaforikus a kapucsínó vagy a frutti di mare kifejezés is.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: